Лидерът на регионалното правителство в Иракски Кюрдистан Масуд Барзани заяви,

...
Лидерът на регионалното правителство в Иракски Кюрдистан Масуд Барзани заяви,
Коментари Харесай

Кюрдският лидер: Гласовете „за“ спечелиха

Лидерът на районното държавно управление в Иракски Кюрдистан Масуд Барзани съобщи, че гласовете „ за “ самостоятелност на региона са спечелили на референдума.

Кюрдският лидер уточни, че за самостоятелност на Иракски Кюрдистан са дали своят вот близо 92% от имащите право на избор, заяви „ Дейли Сабах “.

Масуд Барзани сподели, че е провел диалози с управляващите в Багдад и ги прикани за разговор, тъй като това е единственият метод да се решат проблемите, а не затворените порти.

Властите в Ирак се оповестиха срещу референдума. Турция, Иран и Съединени американски щати също се изрекоха остро, акцентирайки, че ще бъдат основани условия за разделяне в района на фона на битката против „ Ислямска страна “ и другите терористични групи.

Междувременно стана ясно, че управляващите в Ирак са дали на районното държавно управление на Кюрдистан период от 72 часа, с цел да съобщи контрола над летищата си, в случай че желае да избегне интернационално въздушно ембарго.

Багдад предходната седмица изиска от непознатите страни да спрат директните полети до интернационалните летища Ербил и Сулеймания на територията на самостоятелния район Кюрдистан, само че единствено Иран разгласи такова въздушно ембарго и спря директните полети до Кюрдистан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР