Лидерът на популистката италианска партия Лига Матео Салвини изрази надежда,

...
Лидерът на популистката италианска партия Лига Матео Салвини изрази надежда,
Коментари Харесай

Салвини се надява да обедини повечето крайнодесни в новия Европарламент

Лидерът на популистката италианска партия " Лига " Матео Салвини изрази вяра, че неговият нов крайнодесен алианс ще сплоти множеството политически обединения с сходна ориентировка в Европейския парламент, съобщи ДПА.

" Целта ни е да имаме група с най-малко 100 парламентаристи и с упоритостта за реализиране на 150 ", сподели Салвини на конференция в Милано, показвайки, че разчита победилата на европейските избори във Англия Партия на Брекзит и испанската " Вокс " да се включат. Той също по този начин уточни унгарската партия " Фидес " и полската " Право и правдивост " като вероятни европейски съдружници наред с доказани партии от Франция и Германия.

" Ще забележим дали (Европейската национална партия) ще реши да продължи да упорства да търси поддръжка в ляво ", съобщи Салвини, намеквайки, че ЕНП може вместо това да се стреми към десен съюз.

По думите му приоритет на " Лига ", която завоюва 34 % от гласовете на европейските избори в Италия, е да отстрани разпоредбите за бюджетна дисциплинираност в Европейския съюз.

Борбата за водещите постове в Европейския съюз стартира, откакто изборите за Европейски парламент донесоха загуби за основните центристки партии.

Водещият претендент на консерваторите и водач на ЕНП в досегашния състав на Европейския парламент Манфред Вебер потърси поддръжка от либералите, Зелените и социалистите. " След като акцията за изборите завърши, задачата на демократите е да седнат дружно ", сподели Вебер в Мюнхен, където е централата на немската партия Християнсоциален съюз, към която принадлежи той.

Вебер разгласи, че възнамерява да се срещне с представители на другите групи, които дружно могат да образуват огромна коалиция, събираща доста болшинство в новия Европейски парламент. Мнозина считат, че разискванията са решаващи за Вебер, чиято кандидатура за ръководител на Европейската комисия не е абсолютно подкрепяна от страните в Европейски Съюз. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (554)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР