Лидерът на ПЕС Сергей Станишев отправи критика към лидера на

...
Лидерът на ПЕС Сергей Станишев отправи критика към лидера на
Коментари Харесай

Станишев: Нинова се спасява чрез влизане в управлението

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев насочи рецензия към водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за метода по който тя, а дружно с нея и партията, вземат участие в договарянията за сформиране на държавно управление в новото 470-о национално заседание.

" Продължаваме промяната " заложи на обществени договаряния, с цел да не бъде изнудвана. В същото време водачите на Политическа партия - Асен Василев и Кирил Петков - бяха снимани пред централата на Българска социалистическа партия в късните часове, което им е донесло негативи, означи Станишев в изявление за бТВ.

Станишев е обезпокоен от метода на Българска социалистическа партия към договарянията. " Според мен главната им задача е да избави Корнелия Нинова и нейния екип, вкарвайки Българска социалистическа партия в ръководството. И на Конгреса през януари да се каже: „ Какво желаете, нали ви вкарах във властта “, уточни Станишев.

Той предвижда, че влизането в ръководството от ниска позиция, крие опасности: „ Не виждам явен политически и управнически мандат да е даден на ръководството – единствено няколко параметъра, които са дадени като червени линии. Ръководството на Българска социалистическа партия няма желание да трансформира политическата линия и се състезава на националистическия терен “, означи водачът на европейските социалисти.

Станишев уточни, че няма действителни обществени оферти от страна на Българска социалистическа партия в договарянията за коалиция.

По думите му българските жители желае да видят държавно управление до Коледа. Според него търпението на хората е на лимита и по тази причина договарящите за коалиция няма да злоупотребят с него.

„ Няма универсална рецепта. Например, в Германия договарящите от страна на социалдемократите – за близо 2 месеца нито един път не позволиха изпускане на конфиденциална информация, а договарянията се водеха при закрити порти. Партиите осведомиха обществеността. В България методът е друг - за гласност, което е разумно след толкоз години еднолично ръководство “, добави Станишев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР