Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски поиска гаранции за вековната

...
Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски поиска гаранции за вековната
Коментари Харесай

Мицкоски: Искаме гаранции от Брюксел и София за македонския език и вековната ни история

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски изиска гаранции за вековната македонска история и другият от българския македонски език преди подписването на Договор с България, съобщи БГНЕС.

" Ние също желаеме Брюксел да бъде поръчител за македонския език и македонския народ. Ние също по този начин желаеме гаранции от Брюксел и формалните управляващи в София, че до пълноправното участие в Европейски Съюз няма се стигне до това на някоя страна да й пречи нашето име. Когато забележим всички тези неща на масата, тази гаранция, тогава може да преговаряме за всичко останало. На този стадий сходен контракт, какъвто Ковачевски има намерение да подпише, няма да мине сполучливо в Народното събрание. И тъй като Кирил Петков желае гаранции, аз също желая гаранции. Ако има македонски език, без обяснения, както и македонски народ със лична просвета и история, те ще получат нашата поддръжка. Ние имаме подготвеност да преговаряме за нашето бъдеще и за по-активно съдействие с България, в това число и вкарването на българите в Конституцията, само че преди този момент преди всичко би трябвало да получим гаранции за македонския език и македонския народ ", сподели Мицкоски пред локалната телевизия " Сител ".

Според него управляващите в Скопие " желаят да повторят случилото се при смяната името на страната " след подписването на Преспанския контракт. " Така един ще подпише едностранен контракт, в тази ситуация с българското държавно управление и всеки един, който ще бъде против това съглашение, който аз персонално чакам да бъде директно против идентичността ни, ще бъде разгласен за антиевропеец, а всеки който ще го поддържа ще бъде про-ЕС. Тогава ще стартира напън против депутатите и унижението на Народното събрание. Но, този филм ние към този момент сме го гледали ", сподели още водачът на ВМРО-ДПМНЕ. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР