Лидерът на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ в Република Северна Македония Християн

...
Лидерът на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ в Република Северна Македония Християн
Коментари Харесай

Опозиционният лидер в РСМ: Опитваме да сформираме правителство, ако не - предсрочен вот

Лидерът на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ в Република Северна Македония Християн Мицкоски съобщи, че неговата партия ще се опита да образува ново държавно управление с по-голямо парламентарно болшинство, а в случай че не успее, ще бъдат свикани бързи предварителни избори.

След като нощес ВМРО-ДПМНЕ, Алианса за албанците, БЕСА, Алтернатива и Левица се договориха за ново парламентарно болшинство,  Мицкоски съобщи.

„ Новото парламентарно болшинство сигурно значи едно - че това държавно управление на Зоран Заев, което е източникът на всички проблеми, пада “.

Партиите, обединени към ВМРО-ДПМНЕ, имат 61 депутати от общо 120 в Народното събрание на Република Северна Македония.

Самият Заев разгласи още при започване на тази седмица, че ще подаде оставка, само че това не е направено публично.

„ Ако тази цел, към която се стремя, не бъде реализирана, и не осигуря цялостната успеваемост на държавното управление, нужна за справяне с рецесиите, то това, което остава като единствен вид, са бързи предварителни парламентарни избори, тъй че народът на Македония да може да вземе решение за ново бъдеще “, разяснява Мицкоски.

От ВМРО-ДПМНЕ дадоха обещание да чакат Зоран Заев да внесе оставката си в Събранието до понеделник и в случай че това не стане, стартира процедура за промяна на кабинета - избор на съмнение и привикване на нови избори.

Социалдемократическият съюз на Македония реагира с прессъобщение, което гласи, че изказванията на Мицкоски демонстрират, че го интересува единствено властта, а в новата коалиция липсват снимките  на предприемача, забъркан в корупция - Орце Камчев, някогашният министър председател, който се укрива в Унгария - Никола Груевски, и някогашният шеф на контраразузнаването Сашо Миялков, с цел да се преборят престъпността.

Не може тези, които пречеха на интеграцията в НАТО и Европейския съюз да бъдат опцията за бъдеще, декларират от ръководещата партия в РСМ. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР