Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия - Джеръми Корбин заяви в

...
Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия - Джеръми Корбин заяви в
Коментари Харесай

Корбин иска предссрочни избори


Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия - Джеръми Корбин съобщи в петък, че Тереза Мей е права да подаде оставка като министър-председател и всеки, който я размени като водач на Консервативната партия, би трябвало да свика предварителни избори в страната, съобщи БНР.

" Сега тя възприе това, което страната знае от месеци, а точно, че тя не може да ръководи, нито пък нейната разграничена и разпадаща се партия ", уточни в особено изказване Корбин, откакто по-рано днес Тереза Мей разгласи, че на 7 юни ще се отдръпна от премиерския и от лидерския пост на ръководещата партия.

" Консервативната партия се провали изцяло по въпроса за Брекзит и не е в положение да усъвършенства живота на хората или да се оправи с най-належащите им потребности. Парламентът е блокиран и консерваторите не оферират решения за другите огромни провокации, пред които е изправена нашата страна ", уточни той и добави:

" Който и да стане новият водач на консерваторите, би трябвало да разреши на хората да решат бъдещето на нашата страната посредством незабавни общи избори ".

От своя страна Първият министър на Шотландия Никола Стърджън уточни, че оставката на премиера на Обединеното кралство Тереза Мей " няма да реши казуса с Брекзит, който сътвориха торите (консерваторите) ". Тя също прикани за осъществяване на общи парламентарни избори и настоя за втори референдум за участието на Англия в Европейския съюз.

Никола Стърджън благодари на Тереза Мей за нейната премиерска работа макар " дълбоките различия " сред тях двете, породени от " ръководения от Мей развой на Брекзит и пренебрегването на ползите на Шотландия ".

" Като се имат поради актуалните условия, би било надълбоко неправилно, в случай че различен представител на Торите бъде сложена на " Даунинг стрийт " 10 без общи избори ", означи Стърджън, добавяйки, че сходен сюжет ще усили вероятността за Брекзит без договорка.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР