Лидерът на младежката организация на Германската социалдемократическа партия JUSOS призова

...
Лидерът на младежката организация на Германската социалдемократическа партия JUSOS призова
Коментари Харесай

Немски социалист иска да национализира BMW

Лидерът на младежката организация на Германската социалдемократическа партия JUSOS прикани огромните немски автопроизводители като BMW да бъдат национализирани, оповестява Reuters. Според Кевин Кюнерт "без колективизация превъзмогването на капитализма е немислимо ".

Изказването на 29-годишния социалист провокира бурни реакции в Германия. Председателят на генералния съвет на служащите в BMW Манфред Шох разяснява пред икономическия седмичник Wirtschaftswoche, че Германската социалдемократическа партия "вече не заслужава да се гласоподава за нея ".

Работническите препоръки, които постоянно имат представител в борда на компанията и се занимават с въпроси на ръководството като изискванията на труд, са най-преданите поддръжници на ГСДП. Реакцията им демонстрира, че позициите ѝ все по-малко съответстват с техните.

В изявление за в. Bild Уве Хьок, някогашен водач на работническия съвет в Porsche и член на ГСДП от 1982 година, дефинира изявленията на Кевин Кюнерт като "абсолютна нелепост " и ги изяснява с възрастта на младия социалист. "Ако самичък беше видял какво е в Германска демократична република, нямаше да приказва такива неща ", счита Хьок.

Последните социологически изследвания в Германия дават на ГСДП сред 16% и 18% от гласовете - много по-малко от резултатите на последните избори през 2017 година Призивите на Кевин Кюнерт за национализация на огромните автомобилни компании срещат рецензии даже в самата партия. Йоханес Карс, един от високопоставените ѝ депутати, разяснява концепцията в Twitter с догатката, че младият му сътрудник се е напушил с нещо нелегално
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР