Лидерът на Лейбъристката партия на Великобритания Джереми Корбин предупреди, че

...
Лидерът на Лейбъристката партия на Великобритания Джереми Корбин предупреди, че
Коментари Харесай

Корбин след среща с Барние: Заплахата от Брекзит без сделка е много сериозна

Лидерът на Лейбъристката партия на Англия Джереми Корбин предизвести, че опасността от Брекзит без съглашение е " доста сериозна ", написа " Гардиън ".

Корбин направи коментара след среща с основния договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние.

Лейбъристът заяви, че диалозите са били " потребни и информативни ". По думите му на срещата са разискали различните оферти на Лейбъристката партия за митнически съюз с Европейски Съюз.

" Силно имаме вяра, че тези оферти са правдоподобни - това беше доказано на нашата среща през днешния ден - и че те могат да бъдат контрактувани ", означи още той.

Проблемът е, че министър председателят упорства за съглашението си, което е отхвърлено от Народното събрание, акцентира Корбин и предизвести, че изтича времето за отбягване на сюжет Брекзит без договорка.

Заплахата от Брекзит без съглашение е нещо, което съществено напряга хората в Европейски Съюз. Те са доста обезпокоени за следствията, подчертава Корбин.

На въпрос дали Барние е съобщил, че е допустимо отсрочване на Брекзит, Корбин сподели, че това е комплициран и сложен въпрос, на който не може да отговори сега.

Междувременно Барние разяснява пред френския вестник La Croix, че " безизходицата " на договарянията за Брекзит се резервира и повтори, че Брюксел няма да предоговаря съглашението или защитния механизъм.

Чакаме Тереза Мей да ни каже по какъв начин вижда нещата и какво желае, заяви Барние.

На въпрос дали има възможност Брекзит да бъде отсрочен, Барние отговори, че не е нужно повече време, а решения от английския парламент.

Ако този въпрос бъде издигнат, първата реакция на евролидерите, за което е належащо единогласие, ще бъде: " За какво? За какъв интервал ", разясни той.

По думите му Брюксел е подготвен да направи промени в политическата декларация за бъдещите връзки, в случай че Лондон изиска да бъде " по-амбициозна ", да вземем за пример да се предложи непрекъснат митнически съюз. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР