Лидерът на крайнодесните във Франция – Марин льо Пен, изненадващо

...
Лидерът на крайнодесните във Франция – Марин льо Пен, изненадващо
Коментари Харесай

Марин льо Пен настига Макрон

Лидерът на крайнодесните във Франция – Марин льо Пен, изненадващо догонва сегашния президент и претендент за втори мандат Манюел Макрон. И двамата са претенденти за президентските избори, които ще се проведат на 24 април. И до момента в който Льо Пен обичайно взе участие във всички избори, без необикновен резултат, Макрон в този момент се бори със зъби и нокти с съперниците си, които са от необятния политически набор. Макрон стартира малко по-късно предизборната си акция, само че заложи на различен метод - да е покрай дребните хора, до елементарните французи. Затова през уикенда той посети Спезет в град Бретан - дребен град в северозападна Франция, където се ръкува и прегръща с хората, които топло го приветстваха с крясъци „ Президент Макрон! ", вършиха си селфита и се усещаха звезди за ден.

Марин льо Пен още веднъж ще се изправи пред Макрон на изборите за президент, както беше преди 5 години. Сега обаче разликата сред двамата, съгласно социологическите организации, е по-малка от всеки път, даже в границите на статистическата неточност. Според допитванията 3 седмици преди вота, за Льо Пен биха дали своят вот 23% от французите против 27% за Макрон, сподели анкета на OpinionWay и Kéa Partners за всекидневника Les Echos и Radio Classique.
 Излизаме на шествие в София и бдение със свещи в Пловдив 5 апр 2022 | Потресени от зверствата в Буча и омерзени от реакциите на част от българите, които настойчиво повтарят кремълските...
Нещо повече – Марин льо Пен е вторият най-харесват политик във Франция в миг, в който Европа е изправена пред икономическа, енергийна и военна рецесия.

„ Винаги се пробвам да имам допустимо най-разумната позиция и такава, която пази ползите на Франция “, сподели Льо Пен в изявление за радио France International. Тя изложи възгледите си по тематики от външната политика, финансирането на партията си, за която се приказва, че получава средства от Русия, също приказва и за климатичните промени.

След гръмкото си проваляне от 2017 година, Льо Пен търпеливо работи върху омекотяването на обществения си облик, като се стреми да наподобява като евентуален водач, а не като коренен съперник на системата, написа Ройтерс. Дори слогана на акцията й е обикновен и тъкмо в десятката: " Жена на страната ". Проучванията демонстрират, че това е повлияло на гласоподавателите и в този момент от ден на ден гласоподаватели биха дали своят вот за Марин льо Пен.

Въпреки това, съгласно социологическите изследвания 59% от френските гласоподаватели чакат Макрон да завоюва втори мандат, което всички социолози към момента сочат като най-вероятния сюжет.

В последната си обиколка в дребните градчета в провинция Бретан, Манюел Макрон заложи на сигурното.

„ Можете да разчитате на мен, на моята решителност. Ще продължа да работя през идващите години за страната ни, за Европа “, сподели френският президент. Той направи половинчасова тирада, притиснат сред две разходки, върху това какъв брой значима е Европа за Франция. Макрон разкритикува евроскептицизма на Льо Пен, изтъквайки личния си опит като общественик.

Плановете на Марин льо Пен

Лидерката на крайнодесните се отхвърля от проектите си да напусне еврото и Европейски Съюз, което отблъсна доста гласоподаватели на предишните избори. Сега Льо Пен резервира евроскептичната си позиция с проекти Европейски Съюз да се разпусне, а Франция да даде

има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР