Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов излезе с остро

...
Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов излезе с остро
Коментари Харесай

Слави насмете македонците, пусна им своя песен /ВИДЕО/

Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов излезе с остро послание към македонците, във връзка зачестилите набези над български културни клубове в Северна Македония.

" И хора, колкото и да палите и да стреляте, няма да измененията обстоятелството, че сте българи и рано или късно ще разберете смисъла на думата " примирение ", декларира Трифонов. 
-->
Той пита още: " Кое ви плаши толкоз, че ги палите тия стаички, стреляте по тях и скоро чакам да започнете да ги взривявате ". 

Ето и цялостния текст на поста му във фейсбук: 

" Уважаеми хора, които живеете на територията на Република Северна Македония и говорите български. Не знам по какъв начин да ви назовавам. Вие сте българи, а голямата част от вас ненавиждат България. Харесва ви да ви назовават македонци, само че македонците са част от Древна Гърция и вие нямате безусловно нищо общо с тях.

В момента сте северномакедонци, само че това пък ви нервира, тъй като ви принудиха да се казвате по този начин. Да не приказваме, че една огромна част от вас са албанци. Така че съм много комплициран по какъв начин да се обърна към вас.

Затова ви нарекох хора, които живеете на територията на Северна Македония и говорите български. Ама и тука греша. Вие твърдите, че говорите македонски, пък той си е български, в който няма " ъ ". Сложна работа. Затова ще се спра единствено на " уважаеми хора ". Вие знаете на кои тъкмо приказвам, а тия, на които приказвам, знаят кой съм аз.

Днес се откри български културно-информационен център в Скопие. Гледах по малкия екран, имаше толкоз полиция, все едно чакаха да пристигна възкръсналият Пабло Ескобар. А то някаква стаичка, в която няма нищо, само че се споделя Български културно-информационен център.

И какво ви тормози толкоз, бе хора? Какво ви тормози от тия дребни стаички, които носят името Борис Трети, Ванче Михайлов или Български културно-информационен център? Кое ви плаши толкоз, че ги палите тия стаички, стреляте по тях и скоро чакам да започнете да ги взривявате.

Ааа, какъв брой съм задръстен - плаши ви и ви нервира това, че са български. Защо, бе хора? Нали българският парламент, от който зависеше старта за договарянията за влизането ви в Европейски съюз, в последна сметка ви пусна. Нямате причина да ни ненавиждате. Имате причина да сте ни признателни, само че вие не сте. И почтено казано, до момента в който не запишете българите в Конституцията си, не заслужавате никакви договаряния с Европейския съюз.

И хора, колкото и да палите и да стреляте, няма да измененията обстоятелството, че сте българи и рано или късно ще разберете смисъла на думата " примирение ". "

А в този момент ще ви пусна една българска ария от многообразието на българския фолклор, която пея с голяма обич. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР