Лидерът на ГЕРБ и екпремиер Бойко Борисов с остри критики

...
Лидерът на ГЕРБ и екпремиер Бойко Борисов с остри критики
Коментари Харесай

Борисов стресна Европа с думи за почернената от юмрука на Радев България, само днес жертвите са 178

Лидерът на ГЕРБ и екпремиер Бойко Борисов с остри рецензии към президента Румен Радев поради ковид.

"Днес 178 души се придвижиха в по-добър свят от този на Румен Радев и на този неуспех Стойчо Кацаров. Само през днешния ден толкоз души са умряли в България. Представете си паднал аероплан с толкоз хора каква покруса ще е. Всеки ден, умират и деца. Никакви ограничения, никакви реакции, имунизация под 20%. В момента бих цитирал водещи, които споделят, че в България всеки е оставен самичък на себе си и на Божията орис.

Това е действителността в България И това Радев назовава сполучливо държавно управление. В кое? В стопанската система? Спад 63,7% на вложенията. Във финансите? Вчера половин милярд дълг. В миграцията? Пълен неуспех, всичко е цялостно в центровете. В земеделието - спрени европрограми, в туризма - спрени пари. Един транспортен съд от 20 дни стои и замърсява Черно море. Кое е сполучливо ", попита той.

Борисов показа, че е провел редица срещи със международни водачи. Той показа и мнението, че президентът щял да ги излъже за следващ път, когато се срещне с тях.

„ Много сътрудници ми споделят, че им дава обещание да реши проблемите след изборите. Кои избори обаче, не е ясно. Това е тъкмо като приказката: „ Татко ще ми купи колело, но различен път”, споделя водачът на ГЕРБ.

Той разяснява и въпроса с присъединението на Северна Македония в Европейския съюз и договарянията, които се водят.

"Юмрукът на Радев, който се стовари върху българската народна власт, се стовари и върху интернационалните ни взаимоотношения. Изпуснаха се доста месеци, нагнети се огромно напрежение в Северна Македония. Нито една страна не е на наша страна, тъй като се пропусна през тези няколко месеца да се изясни ", показва Борисов. Той е на мнение, че в този момент Радев би трябвало да вземе своите решения, а когато ГЕРБ още веднъж се върне на власт, ще поеме нещата в свои ръце.

"Може пък и да откри кураж, може юмрукът един път да е пестник, а не мека китка. Може пък да поеме отговорност един път и да не се крие под полата на политическите партии ", приключи Борисов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР