Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сменя Йорданка Фандъкова и Димитър

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сменя Йорданка Фандъкова и Димитър
Коментари Харесай

Борисов гони Фандъкова и Николов от ръководството на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сменя Йорданка Фандъкова и Димитър Николов като свои заместници. Информацията бе доказана от самия Борисов, откакто в медиите се тиражира, че кметовете на София и Бургас ще бъдат отрязани от управлението в партията по време на висшия конгрес на 11 май, а като причина се сочи неуспеха им в организирането на акцията по парламентарните избори и последвалия крах на ГЕРБ в двата основни града.

" Дадени са толкоз милиони за процъфтяването на София и Бургас, толкоз доста неща се направиха - метрото, Южната дъга, милиони за детски градини... В Бургас се строи непрестанно... Явно това не е показано както би трябвало. В Бургас ГЕРБ бие с презрян % хората на Трифонов, за София да не приказваме ", обяснил Борисов пред електронното издание. Според него " работата им като кметове е доста добра, очевидно партийната работа куца ".

След вота на 4 април в София ГЕРБ падна от " Демократична България " в два от трите софийски региона. В Бургас пък хората на Борисов взимат четири мандата против три за " ИТН " на Слави Трифонов.

Промените в тясното управление – Изпълнителната комисия, ще обиден и други нейни членове, настояват партийци. Освен Фандъкова и Николов вкомисията са Томислав Дончев, Цвета Караянчева, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Живко Тодоров, Пламен Нунев, Даниела Дариткова и Тодор Тодоров. 

С постовете си се чака да се разделят Менда Стоянова, която се отхвърли от изборната конкуренция и към този момент не е народен представител, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, депутатът от Русе Пламен Нунев, който е подал оставката си още предходната седмица.  Резултатите на партията в дунавския град на изборите не са положителни - " ИТН " е първа мощ в района, въпреки с едвам стотина гласа преднина.

 

На 11 май ще се организира съвещание на Националното заседание на ГЕРБ, което се чака да разиска резултатите от изборите и да смени част от управлението, само че не и водача Борисов. Всъщност формалното пояснение за привикване на висшия конгрес не са парламентарните избори и резултатите от тях, а уставните условия. Конгресът се привиква един път на 4 година, а последният е бе през ноември 2017 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР