Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се включи на живо от

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се включи на живо от
Коментари Харесай

Борисов неочаквано се появи на полигона в Ново село. Знакова фигура от САЩ му прави компания

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се включи онлайн от изненадваща ревизия в образователния полигон Ново Село. Компания на водача на ГЕРБ му прави американският дипломат Кенет Мъртън. Присъства и министърът на защитата Тодор Тагарев.
Тримата участват дружно със зам.-главния секретар на НАТО Мирча Джоана на обучение за водене на отбранителна интервенция от многонационалната бойна група на НАТО, написа Блиц.
Заместник генералният секретар на НАТО Мирча Джоана идва на работно посещаване в България дружно с представители на страните-членки на алианса. Те ще посетят многонационалната бойна група на НАТО на полигона „ Ново село “.
Мирча Джоана ще следи демонстрации на оперативни качества за водене на отбранителна интервенция на образователен полигон „ Ново село “ в границите на учението „ Iron Strike 2023 “. Там ще бъде още министър председателят Николай Денков, министърът на защитата Тодор Тагарев, посланиците на страните, които вземат участие със свои военни формирования.
Учението се организира в осъществяване на проектите за подготовка за гарантиране на сигурността на страните-членки от Източния фланг на НАТО. А визитата на Мирча Джоана става в миг, в който се разисква разновидността многонационалната бойна група да прераства в бригада. След решението на НАТО във Вилнюс през лятото, министърът на защитата Тодор Тагарев увери, че „ това не значи, че близо 5000 души да има на наша територия “. Въпреки това в последните месеци към този момент се загатна за построяването на логистичната инфраструктура в регион на Ямбол и Кабиле.

Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР