Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Стара Загора. Там

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Стара Загора. Там
Коментари Харесай

Борисов с ключово признание за Шенген, подкара и Тагарев: Няма да допуснем участие във военни действия!

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дойде в Стара Загора. Там той разяснява най-актуалните тематики от политическия живот у нас и събитията по света.
„ 50 млн. се отпускат единствено за община Стара Загора “, удовлетворен е кметът на града Живко Тодоров. Той призна, че е имал запаси към (не)коалицията, само че резултатите към този момент са налице.
„ Кметовете изстрадаха доста през последните години, само че с това, което се прави като стратегия ще успеем да наваксаме и хората ще усетят грижа от страната. В Чирпан пък ще дойдат 15 млн. от бюджета, в Опан има два плана за милион и 800 хиляди. 4,4 млн. пък ще отидат за община Братя Даскалови, получи доклад Борисов. 162 млн. са парите за региона “, заключи депутатът от ГЕРБ Теменужка Петкова.
„ С Асен Василев това можахме да създадем “, призна пък Борисов. Той не пропусна да означи, че пари има и за кметове на Българска социалистическа партия.
„ Това, че твърдяха, че сред мен и Асен има договорка единствено за наши кметове, не е правилно. Постарали сме се за всички. Дефицитът е към 2,5% сега, а ще остане към милиард за инфраструктурни планове “, съобщи Борисов, представен от Блиц.
„ Мисля, че можем да кажем и положителни неща в края на годината “, посочи водачът на ГЕРБ.
„ Винаги съм казвал, че в Брюксел до момента в който всичко не е контрактувано, нищо не е контрактувано. Младостта изигра неприятна смешка и в Румъния и у нас.
В момента всичко направено е подложено на подозрение. Ако през днешния ден по обед не получим документа, не е добре в дипломацията.
Никога не се прави по този начин, само че няма смисъл да се връщаме обратно. Ако не стане през днешния ден, ще стане през януари, което е покрай изборите в Австрия. Провеждаме ужасно доста съвещания “, уточни Борисов по отношение на това ще бъде ли призната България в Шенген или не.
В четвъртък от министерството на вътрешните работи на Румъния оповестиха, че Румъния и България влизат в Шенген по въздух и вода през март 2024 година Днес обаче стана ясно, че Виена бие спирачка.
„ Поговорката, че до нашия котел в Ада не би трябвало да има дяволи изигра неприятна смешка на България. Има пасив за България, само че ще се оправим “, съобщи Борисов и добави: „ Трябвало малко самообладание и да се мисли за идващите стъпки, тъй като Еврозоната чака.
Ще се одобряват закони след празниците. Нищо не постановяваше да се избързва с мнения. Но тъй като вие бързате, пуснахте румънците, нашите и те разясниха и стана тя, каквато стана “, съобщи Борисов.
Борисов разяснява и изявлението на военния министър Тодор Тагарев, че България е подготвена да взе участие в интервенцията за сигурност в Червено море.
„ Помагаме на Украйна, солидарни сме с Израел, само че няма да допуснем присъединяване на България във военни дейности. Българите не желаят да участваме във военни дейности. Ние няма да допуснем това да се случи. Това не може да се случи. Чудя се на Тагарев по какъв начин може да приказва, без да е приказвал с болшинството в българския парламент, който взема решение това “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР