Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди, че през следващите дни

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди, че през следващите дни
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Преговори с ПП-ДБ ще има! Не искам Габриел да се чувства като Послушкото Денков

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов удостовери, че през идващите дни ще има договаряния за продължение на ръководството с ПП-ДБ, водени от претендента за министър председател на ГЕРБ Мария Габриел.
Борисов е в Букурещ дружно с Мария Габриел на конгреса на ЕНП.
„ Габриел, която е претендент за министър председател, надлежно – определен от нея спомагателен екип в най- значимите сфери – правораздаване, енергетика, строителство тя ще ръководи този кабинет и ще каже с кои министри може да работи. Затова е разумно договарянията да се водят от този човек. Ако желаеме министър председател Послушко, в тази ситуация Денков, който аз доста почитам, който не можеше да вземе решение, в случай че не се чуе с една поредност хора, министър председателят е овластен от народа да взима бързи и смели решения, даже да сгреши. Как би се чувствал Денков, в случай че на главата му седят 4-5 водачи, той усеща ли се началник? Аз не желая Мария Габриел да се усеща като Послушко и преди да вземе решение, да пита няколко души. Тя би трябвало да може да каже: „ Мога да работя по този метод, подпишете това съглашение! “ или „ Не мога да работя по този начин! “ – тогава няма да го подпиша “, уточни Борисов.
„ В случая президентът не ни е отговорен, отговорни са тези самонадеяни хора, които в желанието си да покажат какъв брой са велики, ни тласнаха в рецесия. Предполагам, президентът е рационален човек, тъй че се надявам, че идващите няколко дни няма даже да изиска да се забърква “, уточни Борисов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР