Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не изневери на традицията да

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не изневери на традицията да
Коментари Харесай

Борисов: Зеленски не се нуждае от сълзливите селфита на Киро! Управляващите лъжат от сърце

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не изневери на традицията да се среща със симпатизанти и деятели на партията и в почивни, и в празнични дни. На Светли понеделник той посети Златната църквата „Рождество Христово“ в село Шипка.

Той бе посрещнат от старозагорския митрополит Киприан. Борисов влезе в храма, с цел да прегледа по какъв начин вървят възстановителните действия, а по-късно се спря на открито, с цел да отговори на журналистически въпроси.

„Първо на всички – Христос Воскресе! Второ-да благодарим на владиката, на Синода, че постоянно са били стожер на морала и държавността. Няма да приказваме за пари в днешния свят ден, само че освен църквата, ще видите и Духовната академия по какъв начин наподобява. Трето – България е единствената страна, където държавно управление и Синод не затвориха нито една черква и манастир, когато беше коронавирус пандемията. Само в България всички храмове не бяха затворени. И в случай че някой се пробва да вкара конспирация сред нас и църквата, това е неблагодарен човек“, съобщи Борисов пред миряните, събрали се пред храма.

Борисов отговори на въпрос по отношение на ръководството на Четворната коалиция и вота на съмнение: „В петък, когато българските дами преди се криеха да минат под масата, го направихме неработен ден. И това църквата го оцени, тъй като хората могат да създадат всичко належащо. Но на днешния свят ден да се замислим какво са правили на Господ карали са го самичък да си носи Кръста, мушили са го с тръни, пирони. Толкова страдания! Приятелите му го предали за 30 сребърника… Така че всичко е Божа работа. И както е постоянно, както стартира и владиката, който споделя: „Да внимаваме“. Те не внимават. А Господ е споделил: „Не крадете“.

Бойко Борисов означи, че Зеленски не се нуждае от „сълзливите селфита“ на нашия министър председател: „Но както всичко е подмолно и скрито, и тук е по този начин, както обещаваха от „Промяната“… Слави Трифонов, Да България, Българска социалистическа партия – нищо от това, което приказваха на гласоподавателите си, не се случи. Изнасяме в пъти повече от февруари насам. Оръжейните ни фабрики работят на макс. Точно продукцията, която се употребява в Украйна. Нали вашите проверяващи сътрудници извадиха самолетите, товарителниците. Това е двуличие, това е лицемерие. Те просто лъжат от сърце. А дали сме изнасяли за Русия – не знам“.

„В Русия сега ръководи един агресор, един деспот. И ние неотложно би трябвало да създадем това, което целият либерален свят направи. Между другото, приветствам сътрудника Макрон за изборната му победа“, означи водачът на ГЕРБ.

Според него ръководещите „са се нацепили по няколко посоки“ – Украйна, по тематиката стопанска система, просвета, вътрешна сигурност, туризъм.

„Българите би трябвало да схванат за какво унгарци, словенци не се поведоха по всякакви националисти. Те би трябвало да схванат до дъно какво са си избрали. Ето в този момент ще изтеглят още 2 милиарда заем“, означи още той.

„Днеска на този свят празник да си приказваме за избор на съмнение, не смятам за съществено. Те се провалиха във всичко. В момента това, което вършат те, е да окрадат енергетиката и да слагат бъдещото ръководство във финансова невъзможност. Някой ще тръгне да прави в енергетиката промени, единствено че парите ще са свършили. Нали виждате по какъв начин на всички места са нацвъкали солари. Кой ще заплаща? – Българинът. А в този момент и акумулатори ще сложат. Нали ви извадихме документите – какво са подписвали с офшорна компания. Как я избраха тъкмо тази! Висша степен на корупция! Ако не са съгласни, да апелират в арбитража в Париж“, разяснява Борисов, а по-късно добави: „Как не схванаха тия от Би Ти Ви, че подобен меморандум не се подписва със инцидентни хора в Гранитната зала“.

„При ГЕРБ нито едно от тези неща нямаше да се случи – нито щях да подвигна тока, нито газта, нито щях да разреша това с горивата. Така че те за комисионни и за обири обраха народа. Извинявам се, че на този ярък празник приказвам за това. И Мика Зайкова, която ми е рядко симпатична, по този начин изяснява, че ще го разберете – отива в магазина с кошницата и не си купува нищо. Честито на „победителите“, съобщи Бойко Борисов.

След това той, съпроводен от митрополит Киприан, старозагорския кмет Живко Тодоров, ръководителя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, водачът на Младежи ГЕРБ и млади членове на партията се насочиха, с цел да прегледат семинарията, която бе възобновена благодарение на средства от държавното управление на ГЕРБ.

„Много обичам да повеждам младежите от ГЕРБ по храмове и църкви“, показа Борисов.

„Като дойдохме предходния път, покривът беше паднал, а гредите изгнили. Тая камбанария щеше да падне, дядо епископ. А другояче всички обичат да вървят по Шипка. Имаше такива пукнатини, че… Ронеше се всичко от църквата“, разяснява той и добави: „Това, което го виждате в този момент, беше развалина. А това е първата семинария“.

„Ако на идващия Министерски съвет сме ние, ще дадем всичко, с цел да си довършим започнатото. Тия няма да дадат и лев – единствено за солари и батерии“, обърна се той към владиката Киприан.

В семинарията Бойко Борисов бе посрещнат от церемониален водосвет.

След това, воден от владиката Киприан, Борисов влезе, с цел да прегледа най-старото православно образователно заведение. Той изрече възхищението си от обновената семинария и съобщи: „Трябва да има фотоси „Преди“ и „След“.



Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР