Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи важно посещение на Голяма

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи важно посещение на Голяма
Коментари Харесай

Борисов: Официално питам Киро: Пипаш ли парапета?! Лена те хвана за ръка, пенсионирали са те…

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи значимо посещаване на Голяма Богородица. Той участва на празничната работа в актуализирания храм „Успение Богородично“ в Кюстендил.

Църквата е ремонтирана със средства на Бойко Борисов и е една от гордостите на красивия град.

От името на патриарх Неофит митрополит Поликарп пожела лек и блажен празник и изрече персонална признателност към Бойко Борисов за скъпата помощ.

„Благодарим освен за този храм, само че и за всички храмове и манастири на територията на Софийска епархия и Софийска митрополия, които с помощта на вашата благотворителност през днешния ден живеят нов живот“, означи митрополитът.

След неговото слово Борисов се поздрави с миряните в църквата. Камбаните на храма забиха тържествено.

„Искам да ви помоля като свършите да снимате колоните, на които се държеше църквата. Оставихме ги преднамерено, с цел да се види на какво се крепеше. Че щеше да падне, щеше. Вярата, християнската ни религия в тези тежки времена е най значимото. Щастлив съм, че на този прекрасен празник съм тук“, съобщи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разяснява и настоящи политически тематики.

Василев и Петков с „хайдуците“ към тях са се облагодетелствали с милиони.

„Не инцидентно Асен Василев през вчерашния ден сподели, че имали „идеологически противоречия“ с Демократична България. В момента е заключителната фаза на Кирил и Aceн дa откраднат милиард. Второ – кражбата ще продължи и следващата година. За месеците, в които ние сме изкупили същия този съветски газ посредством медиаторите на 60% по скъпа цена, вие публицистите тиражирахте Лена Бориславова „Четири пъти по-евтин газ“. Защо не тиражирате в този момент това? Не сте ли отговорни, че не проверихте. Всички сме отговорни. С този форсмажорен контракт „Газпром“ ще ни осъди. Около 800 милиона евро ще ни осъди. Единственото вярно решение тука е – диверсификация от „Газпром“. ГЕРБ сме 100% безапелационни за това. Има 100 метода да се докара газ. Стига страната да не продължава да налива милиарди. Само оня ден – 800 милиона за посредници“, разяснява Борисов.

„С една дума – същински имам вяра, че здравият разсъдък в България ще се върне на тези избори. Всички споделят: „Трябва да продължите“. Ами какъв брой храмове и манастири бяха издигнати и ремонтирани. Като виждам „Струма“ в този момент – стопираха я и нея. Спряха „Хемус“, стопираха Търново. Година и половина нищо!“, означи водачът на ГЕРБ.

Той добави, че умолява Радев да разпореди на Финансовия си министър да направи тригодишна рамкова прогноза за финансите на тази страна: „Само за следващата година, по мои груби сметки, при нула финансови разноски няма да им стигнат 5 милиарда. Плюс тези, които в този момент дадоха – 6. Плюс тези, които още ги няма по Плана за възобновяване. И вие ме питате за коалиция. Тук става въпрос дали страната може да бъде извадена от хаоса и разрухата“.

„Гледам го оня ден Виктор Николаев. Защо не попита за парапета? А мен ме разсипаха от въпроси. Колко пъти ме питаха коя е Мата Хари. Нито един публицист не го попита: „Пипа ли парапета или не?“. Кой им не разрешава?! Началникът на кабинета да те хване за ръката, когато са те уволнили след шест месеца твоите съдружни сътрудници. Нормално е тогава да ти държат ръката. Това не е никакъв проблем. Другото е проблем. И по тази причина не питате“, съобщи Борисов.

Журналист попита по какъв начин ще разяснява думи на Явор Божанков, на което Борисов съобщи: „Кой е този, не го познавам. С какво ще го запомните този човек? Щом е „голям“ от Българска социалистическа партия, той съди по тях си. На Корнелия Нинова приживе монумент би трябвало да Й повдигнат в централата, тъй като се заканила да бие ГЕРБ“.

„Вижте какъв брой шизофренна е обстановката. Кирил Петков упреква Румен Радев в реваншизъм. А той ги направи министри. Той „вдъхна“ Божия дух да станат партия“, означи Борисов.

„Има два месеца, като се убедят до дъно хората какво им се е случило, когато сътрудниците вдясно послушат още „колко добър е „Газпром“, може да си създадат още един митинг. Казвам го отново – 100% диверсификация от „Газпром“… Уж сме най-бедни, а сме най-хубавите платци в света. Взеха ни 800 милиона от налозите и тъй като ги хванахме, Асен Василев през вчерашния ден вика: „Ами какво неприятно има в това“. А в случай че бяхме ние, война щеше да се води“, разяснява още водачът на ГЕРБ.

„Ако махнат Кирил и Асен, ПП-тата стават доста приятна партия и можем да се коалираме с тях. Ако Демократична България махнат някой, в случай че Българска социалистическа партия махнат някой… Ние сме се махнали. Година и половина ГЕРБ ги няма. А къде са милионите, къде са автомагистралите? Защо не ги питате? Защо не показахте ГЕРБ по какъв начин строи?! Една мантинела не са поставили, изтрепаха се хората“, съобщи Борисов.

„Честит празник на всички! Богородичка да ви пази!“, пожела той на събралите се хора.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР