Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е осъден да плати обезщетение

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е осъден да плати обезщетение
Коментари Харесай

Мая Манолова осъди Борисов за клевета

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е наказан да заплати обезщетение от 10 000 лева на Мая Манолова за " претърпени неимуществени вреди от противоправно държание на ответника, изразяващо се в погрешни оскърбителен изказвания ".

Въпросните изказвания били публикувани по време на изявление. обещано на 1 ноември 2019 година.Мая Манолова беше предявила сумата от 15 000 лева Тя ще би трябвало да заплати разноските в производството - 592 лева

Ето и решението:

" Р Е Ш И:ОСЪЖДА Б. М. Б.... ДА ЗАПЛАТИ НА М. Б. М. – на съображение член 45 Закон за задълженията и договорите сумата от 10000 лв., представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди от противоправно държание на ответника, изразяващо се наведени оскърбителен изказвания, публикувани по време на обещано изявление от 01.11.2019 година в предаването „ Т. заран ” по Б., ведно със законната рента от 01.11.2019 година до окончателното погашение и на съображение член 78, алинея 1 Граждански процесуален кодекс сумата от 1556,67 лв. – разходи в производството пред СРС като ОТХВЪРЛЯ желае за горницата над посочената сума до цялостния предявен размер от 15000 лв. и за останалите обидни и оскърбителен изрази КАТО НЕОСНОВАТЕЛЕН.ОСЪЖДА М. Б. М. ДА ЗАПЛАТИ НА Б. М. Б., на съображение член 78, алинея 3 Граждански процесуален кодекс сумата от 592,00 лв. – разходи в производството пред СРС "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР