Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в Бургас.

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в Бургас.
Коментари Харесай

Борисов с първа изява за 2024г., заговори за смяна на министри: Като дойде 6 март, ще видите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещаване в Бургас. Това е първата му поява в първия работен ден за новата година. Борисов е дружно с градоначалника на Бургас Димитър Николов и Теменужка Петкова.
Пред публицистите водачът на ГЕРБ показа, че на Нова година си е бил у дома, както нормално.
„ Хайде кой ще е пръв да ви изпитам “, подкани ги Борисов, след което двамата започнаха да описват какви са плануваните планове за региона.
Теменужка Петкова разгласи, че средствата, които са планувани за област Бургас до края на 2026 година, са 404 млн. лева
„ Г-н Борисов е главният мотор на този развой и всички тези планове да се случат “, изясни още депутатката от ГЕРБ. Борисов добави, че заслуга имат и Асен Василев, и Йордан Цонев и помоли публицистите да не са кисели, тъй като е Нова година.
Всеки един от кметовете в региона направи доклад пред водача на ГЕРБ. Градоначалниците не пропуснаха да му благодарят за плануваните средства, които са вероятни след приемането на Бюджет 2024 от депутатите.
„ Една лъжица асфалт не са поставили. След няколко години застой и безпорядък се отпускат значително пари. Това е с помощта на тази некоалиция. Преди беше безусловно затишие, както споделяше баба ми “, сподели Борисов.
Той бе запитан и за ротацията в кабинета.
„ Като пристигна 6 март ще видите каква ще е ротацията. За мен това, което работи като ръководство – подобен нечовечен самоконтрол, това е добре за всички. Според съглашението ще създадем разбор на всеки един министър и в случай че има някой, който не се е справил добре и няма огромен прогрес, ще бъде заменен “, съобщи той.
„ Във всяка партия има качествени персони. Така търсим най-хубавото на министерски съвет. Движение за права и свободи обаче още преди време споделиха, че не желаят да имат свои представители в държавното управление “, отсече водачът на ГЕРБ на въпрос, дали Движение за права и свободи има качествени хора, които ще намерят място в кабинета след ротацията.
„ Имаше дребни неточности за Шенген, само че същинският проблем, който ни спря, беше този 3-годишен застой и хаосът по границата. Три изгубени години. Калин Стоянов мисля, че се оправя доста добре. С Мария Габриел и Денков направиха доста. Ние с Кирил също през двете комисии направихме, каквото можахме. Трябва да благодарим на австрийския бизнес, който влага у нас, тъй като написа отворено писмо до ръководещите в Австрия. Изпълнили сме изискванията, би трябвало да покажем, че пазим вярно границата “, показа Борисов.
„ Парите, които ще се провиснал за границата, това, че ще употребяваме шенгенската система, оказва помощ за битката с тероризма. Мисля, че чашата е на половина цялостна. С общи старания на страната, на президента в това число, може да създадем по този начин, че за няколко месеца да влезем и в сухопътния Шенген. Зависи единствено от нас “, отсече ръководителят на ГЕРБ, представен от Блиц.
„ След като години наред имаха свръхпечалба „ Лукойл “, мисля, че инспекцията е нещо като висша форма на доверие от страна на страната към тях. От какво се тормозят, в случай че всичко им е наред? Да не би да са произвели повече горива и да ги изнасят по море, където да ги претрупват. Ни не желаеме да обслужваме ползите на Русия, а тези пари да останат в джоба на българина. Нима не е правилно, че години наред ни взимаха по 1 лева на всеки литър бензин “, попита той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР