Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е гласувал против оставката на

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е гласувал против оставката на
Коментари Харесай

Бойко шокира, гласувал Лена Бориславова да остане при Киро в парламента

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е дал своя вот срещу оставката на Лена Бориславова като народен представител, излиза наяве от разпечатката на гласуванията за деня. Оставката на Бориславова бе подкрепена от 221 депутати, а 40 гласоподаваха срещу. 37 от тях са от „ Възраждане “, а измежду останалите трима с изключение на Бойко Борисов са още аленият Христо Проданов и Искрен Митев от ПП-ДБ. Колегата му Росен Костурков пък не е взел участие единствено в това от шестте гласувания за деня.
Лена Бориславова съобщи желанието си да се откаже от депутатското място още при започване на предходната седмица и пусна заявление до ЦИК. Избирателната комисия обаче не го прегледа, защото описът с определените депутати към този момент бе обнародван в „ Държавен вестник “. Затова младата юристка се закле като народен представител от ПП-ДБ при старта на 49-ото Народно събрание предходната сряда и по-късно подаде оставката си пред ръководителя. Такъв обаче бе определен едвам през вчерашния ден – Росен Желязков от ГЕРБ, след което се отключи и действителната работа на Народно събрание, по тази причина оставката бе гласувана чак през днешния ден.
Още при старта на Народното събрание обаче Бойко Борисов съобщи, че тя не би трябвало да напуща. „ Безотговорно към Народното събрание е Лена Бориславова да се откаже от депутатското си място “, съобщи тогава той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР