Лидерът на френската крайнодясна формация Национален сбор Марин льо Пен

...
Лидерът на френската крайнодясна формация Национален сбор Марин льо Пен
Коментари Харесай

Марин льо Пен загуби в Югоизточна Франция

Лидерът на френската крайнодясна групировка " Национален общ брой " Марин льо Пен призна провалянето на партията си на районните изборив Прованс-Алпи-Лазурен бряг (Югоизточна Франция), съобщи Българска телеграфна агенция.

Екзитпол на ИФОП сподели, че националистите отстъпват пред " Републиканците " и обичайна десница. Очакваше се това да е първият район във Франция, в който съратниците на Льо Пен да получат надзор, само че това не се случи.

В различен значим за крайнодесните район - О-дьо-Франс, партията на Марин льо Пен също претърпява проваляне. Резултатите в районните избори се преглеждат като подготовка за президентските избори следващата година, които ще изправят Льо Пен против настоящия президент Еманюел Макрон.

В същото време центристката партия на Макрон " Републиката - напред " също не съумява да завоюва независимо в нито един район.

Едва една трета от към 48 милиона гласоподаватели участваха в гласуването, което е малко по-висока интензивност от записаната на първи тур, който се организира преди седмица. Въпреки това интензивността на французите бе рекордно ниска за последните 63 години
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР