Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с младежи от

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с младежи от
Коментари Харесай

Карадайъ: Държим на приятелите си, правим политика с факти

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се срещна с младежи от Хасково, с цел да покаже поддръжката си за лидера на Движение за права и свободи в региона - ръководителя на Младежко Движение за права и свободи Сезгин Мехмед. Карадайъ отговори на всички въпроси, сложени от младежите по време диалога си с тях. Един от тях беше обвързван със закона „ Магнитски “, който  Карадайъ разяснява по този начин:

„ Магнитски e инструмент за политически решения, това разбрахме от всички социолози, политолози и анализатори. Нашата публична позиция е за реда, за законността, за върховенството на закона, за демокрацията1 за демократичните правила. Никой на нас не може да ни чете лекции, тъй като ние сме свалили комунистическия режим и сме докарали демокрацията в нашата Родина България.  Това са общи правила, за които ние работим и ги поддържаме, но  ние чакаме да забележим обстоятелства и доказателства. Защото в онази обява на посолството написа: „ твърди се “. Всеки за някого може нещо да твърди. Г-н Пеевски ми е персонален другар, ние се познаваме от 2001 година с него. Г-н Пеевски в никакъв случай не е бил част от Движение за права и свободи и в никакъв случай не е взел участие във взимането на  политическите решения в Движение за права и свободи, тъй като Движение за права и свободи действа според решенията на своите групови органи -  ЦОБ, ЦС, регионален, общински съвет, локален съвет. Г- н Пеевски не е бил член на Движение за права и свободи, само че той е мой другар и един от околните хора до Движение за права и свободи от 2008 година Той стана част от гражданската квота и интензивно сме работили в отбрана на демокрацията в България и евроатлантическата ориентировка на България. Но има една група в България, която аз назовавам „ проведена незаконна група “, които водят война с нас най-много след 99 година и това което вършат го лепят  като етикет на нас  и  ни основават облик като партия. Говоря за Прокопиев и кръга „ Капитал. “.



За тези хора Карадайъ съобщи: „ С анти-ДПС акция унищожиха достоверното дясно в България, унищожиха Съюз на демократичните сили. Те са неосъществени в края комунистическия интервал, абонирани след рухването на комунизма за дясното в България, опитите им за политически инженери на политическия терен. Но единствено в кабинетите на Борисов имат над 20 министри без значение че не печелят избори. “

„ С анти-ДПС акция сътвориха ГЕРБ и с  анти-ДПС акция ще изчезнат от политическия терен. За да можем ние да си формираме нашето държание, отношение и позиция към който и да е, ние ще го създадем само  осведомени и рационални, до момента в който няма обстоятелства и доказателства, а има едни изказвания, господин Пеевски е другар на Движение за права и свободи и той има този облик точно, тъй като е другар на Движение за права и свободи. Ние не си изхвърляме приятелите на база изказвания, а в противен случай вършим политика на база обстоятелства, а не на внушения. “, безапелационен бе Мустафа Карадайъ.



По време на срещата Карадайъ прикани младежите да гласоподават с №7 и напомни отново  целите на Движение за права и свободи, заложени в програмата за ускорено икономическо развиване -  зелената стопанска система, дигитализацията и гражданското общество, които от предходната година са цели и на Европейски Съюз.

През деня се организираха срещи с поданици на община Минерални бани и работна среща с регионалния съвет на Движение за права и свободи Хасково. На срещата участва още президентът на европейските либерали Илхан Кючюк, ръководителят на европейската демократична юноша Антоанета Асенова, регионални и общински ръководители на Движение за права и свободи.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР