Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ присъства на благотворителна вечеря-ифтар, която

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ присъства на благотворителна вечеря-ифтар, която
Коментари Харесай

Карадайъ знаково в Пловдив. Разтърсващи думи

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ участва на благотворителна вечеря-ифтар, която бе дадена от кмета на община Османгази - Бурса Мустафа Дюндар пред Джумая джамия в Пловдив. Първоначално тя е наричана Мурадийе джамия по името на султан Мурад.

 Пловдив ифтар5
-->
На ифтара участваха още посланикът на Р Турция в България Н.Пр. Айлин Секизкьок, зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов, националните ръководители Танер Али, Рамадан Аталай, Ертен Анисова, Хатидже Георгиева и Сезгин Мехмед, както и членът на ЦОБ на Движение за права и свободи Имрен Мехмедова, заяви пресцентърът на Движение за права и свободи.

 Пловдив ифтар13

Благотворителната вечеря се състоя в  свещената Нощ Кадир от свещения месец Рамазан.

 Пловдив ифтар4

Поздравявам ви с  нашия блажен месец Рамазан. Много съм благополучен, че сме дружно в тази благословена нощ, дано Аллах одобри нашите молебствия, съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Той напомни опустошителното земетресение в Турция. И се обърна към Мустафа Дюндар: „ В подобен миг, уважаеми господин кмет, вие намерихте време да сте измежду нас  и ние още веднъж сме дружно. През последните години постоянно прекарахме нощите на Кадир дружно за което благодаря! ”.

 Пловдив ифтар6

Както сподели Нейно превъзходителство госпожа Секизкьок, още в първите часове, в първите дни след земетресението ние започнахме огромна помощна акция. Искам да благодаря на нашите другари от партийната конструкция тук за организацията и да подчертая, че в акцията всички български жители бяха донори, продължи Карадайъ.

 Пловдив ифтар7

Дори да е  капка в морето нашата помощ, ние направихме всичко по силите си, с цел да бъдем в помощ на потърпевшите от земетресението. Ние сме сигурни, че велика Турция е мощна и по-късно злополучие ще се изправи, ще излекува раните си, сподели още водачът на Движение за права и свободи.

 Пловдив ифтар8

Нашите молебствия, нашата поддръжка ще продължат, безапелационен бе той.

Надявам се да се образува болшинство и да излъчим държавно управление, в което и ние да участваме, разяснява политическата конюнктура Карадайъ.

 Пловдив ифтар9

Посрещаме свещената Нощ Кадир! Много ми е прелестно да бъда с вас този път в Пловдив.  В България съм от 3 години и към този момент имам четири Рамазана. За мен това се трансформира в традиция, съобщи посланикът на Р Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкьок по време на ифтара.

 Пловдив ифтар10

Заедно сме в нощите Кадир с община  Османгази и с ръководителя на Движение за права и свободи господин Карадайъ. Всяка година посрещаме нощта Кадир в разнообразни градове. Миналата година бяхме  в Шумен, тази година споделяме трапезата на община Османгази пред джамията Мурадийе, благодаря ви доста, добави госпожа Секизкьок.

 Пловдив ифтар11

Когато Движение за права и свободи и основно мюфтийство започнаха огромната помощна акция, бях толкоз трогната, че една заран се обадих  на нашия кмет на община Османгази по телефона и му споделих:  " Господин кмете, вие, като община Османгази години наред  сте подкрепяли нашите братя и сестри в България и в никакъв случай не сте ги оставили сами. Сега нашите братя и сестри от България са нашата поддръжка и са до нас. Гордея се с тях ".

 Пловдив ифтар12

Гордея се с вас!  Да бъдат признати вашите молебствия в Нощта Кадир! Бог да е удовлетворен от всички, с цел да не ни сполетяват повече такива бедствия, заключи Н.Пр. Айлин Секизкьок.

 Пловдив ифтар14

Благодаря за опцията довечера да сме дружно, в тази свещена за мюсюлманите нощ. Благодаря на Движение за права и свободи и на България за помощта, която оказаха за потърпевшите от земетресението. Ние като община също помогнахме и продължаваме да го вършим. Осигуряваме всеки ден на 4000 души храна, сподели кметът на община Османгази - Бурса Мустафа Дюндар.

 Пловдив ифтар

Преди тържествената вечеря-ифтар водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се срещна в Пловдив с общинския ръководител Али Байрам.

 Пловдив ифтар1

Карадайъ посети и Античния спектакъл под тепетата.

 Пловдив ифтар2
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР