Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ освежи паметта на председателката на

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ освежи паметта на председателката на
Коментари Харесай

Карадайъ освежи паметта на Нинова

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ освежи паметта на председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. В изявление за бТВ той и напомни взаимното ръководство, което е постигнало най-хубавите стопански резултати през последните 32 години. Тройната коалиция не направи чистка в администрацията и обезпечи последователност и непоклатимост, сподели Карадайъ. Той напомни на Нинова още, че дълго време Българска социалистическа партия не подлагаше на критика модела ГЕРБ, против който бе единствено Движението. От трибуната на Народното събрание питахме Българска социалистическа партия: Само ние ли сме съпротива, върна лентата Карадайъ.

Още през 2016 година доста ясно и изрично от трибуната на Народно събрание и през медиите ние дадохме оценката за модела ГЕРБ и ръководството на ГЕРБ и призовавахме за възобновяване на нормалността в политиката и дефинирахме какво значи това за нас. Призовавахме за възобновяване на демокрацията в България и дефинирахме какво значи това за нас. Призовавахме и за възобновяване на държавността и дефинирахме какво значи това за нас и във всичките тези случай ние казвахме, че реваншизмът не е решение на порочния модел, тъй като реваншизмът от своя страна е причина за ултрареваншизъм, а въпреки това - за продължението и стабилизирането на модела във разновидността „ Стани да седна “, съобщи Карадайъ, разяснявайки изказванията на Корнелия Нинова за модел ГЕРБ-ДПС. Той припочни, че основата на отчета на конференцията на Движение за права и свободи през 2016 година беше възобновяване на нормалността.

Българска социалистическа партия за тези 7 месеца присъединяване във властта уволняваха редови чиновници и портиери, по тази причина че са били от други партии. Мога да дам съответни образци в сфери, където имаха министри. От друга страна за 2- 3 дни ръководство на служебното държавно управление има промяна на политически кабинет. Има ново структуриране, сподели Карадайъ във връзка тезите на Българска социалистическа партия, че служебният кабинет сменя фрагментите на социалистите. Лидерът на Движение за права и свободи даде съответни образци по какъв начин се получава непоклатимост и сигурност в администрацията, което от своя страна  води до позитивно развиване на страната.

Когато Движение за права и свободи е взело участие в ръководството на страната се получи един дълъг интервал, в които нямаше „ метли “ - сини или червени, „ жълти метли ” нямаше в кабинета на Национална движение „Симеон Втори" и на Движение за права и свободи. Така се получи последователност и непоклатимост  в  държавната администрация. Това способства за положителните стопански резултати в интервала 2001 – 2009, акцентира водачът на Движение за права и свободи.

Веднага по-късно -  2009 година, реваншизмът, метлата и политическата чистка се появиха на политическия терен в България. На това бяхме очевидци и предходната година. Нещо повече служебни министри с реваншистки метод превръщаха едни демократични органи в наказателен комунистически уред против политически съперници. Този модел не е добър. Говоря за милиционерщината на Рашков, която трансформира демократичната полиция в комунистическа милиция и наказателен уред против съперниците, сподели Карадайъ.

Коментирайки връзките на Движение за права и свободи с президента Румен Радев Карадайъ съобщи: „ След последните съвещания при президента и пред медиите имах опцията да дам оценка за последната ни среща. Имаше доста градивен и виновен диалог за обстановката, в която се намира България. И президентът беше угрижен за положението в България. Ние от Движението за права и свободи постоянно сме били виновни и сме споделили нашето мнение за излаз от обстановката или вероятното държание, което ние политиците в България би трябвало да създадем. ”.

Политическа партия – „ Провалът на Прокопиев ”, бе основан като медиен балон.  Олигархично-медийният кръг взе желанието на хората за смяна и го постави като етикет на едни умни шмекери. Хванаха едни шмекери, залепиха им етикета „ Промяна “ и надуха балона, който видяхме по какъв начин единствено за няколко месеца се спука. Но цената на лъжата ще я плащаме всички ние, българските жители, разяснява още Мустафа Карадайъ.

Политически фигури бяха употребявани от олигархично-медийния монополистки кръг за основаването на партия. Те по този начин вършат в последните 15 и повече години. Имат политически планове, само че защото нямат ценностна база и  визия за развиването на страната, се пробват да лепят етикети на политически съперници. И посредством ненавист и опълчване да се намърдат на политическия терен, сподели Карадайъ. И напомни, че един обектите на офанзива бе Движението за права и свободи.

Любопитно ми е госпожа Нинова да даде формулировка за модела ГЕРБ и Движение за права и свободи. Но в случай че погледнете интервала преди 2021 година, от 2016 до 2021 година, а и преди този момент, ще видите, че Движение за права и свободи, в това число и аз от трибуната на Народното събрание, освен през медиите, сме задавали въпроса на госпожа Нинова и на Българска социалистическа партия: Само ние ли сме съпротива на ГЕРБ?  Те стояха комфортно в сянката на Движение за права и свободи в много от сериозните случаи, когато трябваше да се реагира. И в един миг през днешния ден, когато се появиха в обединението на десните болшевици и левите комунисти, приказват за някакъв модел, възмути се Карадайъ.

Модел на ръководство ГЕРБ и Движение за права и свободи не знам. Ние с ГЕРБ не сме били в коалиция, само че с Българска социалистическа партия сме били в коалиция и икономическите индикатори са били положителни. В тройната коалиция бяхме дружно с Българска социалистическа партия и Национална движение „Симеон Втори", с мандата на Движение за права и свободи. И най-хубавите стопански индикатори за България, за последните 32 години са от този интервал. Безспорно предпоставката за тези положителни стопански индикатори за интервала 2005 – 2009 година, беше двойната коалиция Национална движение „Симеон Втори", Движение за права и свободи, акцентира водачът на Движение за права и свободи.

Надежда Йорданова бе артикул на огромната неистина, сподели Мустафа Карадайъ във връзка изказванията на някогашния прависъден министър, че профилираната прокуратура е прекратила инспекциите по „ Магнитски ” за народния представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски в последния ден на Народното събрание.

Има медии, колкото и да са малко, които ревизират лъжите на властта в това число и на Надежда Йорданова, в това число и на менторите на Надежда Йорданова, които й дърпат конците. Оказа се, че в доклада си профилираната прокуратура е записала, че въпросното дело е прекъснато преди няколко месеца. Но услужливата медия на олигарха Иво Прокопиев и публицисти, които желаят да му слугуват, не ревизират обстоятелствата, а повтарят опорките, спуснати от олигархично-медийния кръг и по този метод основават едни такива политически Франкенщайни, които идват за малко, отпътуват си, само че цената я плащаме всички ние българските жители, сподели Карадайъ.

Още от април, ние доста ясно и изрично декларирахме  с оглед и на войната в Украйна и множеството рецесии, че на България и е нужно ценностно хомогенно, изрично евроатлантическо болшинство и ръководство с два съществени целта в  дългосрочен проект това са - продоволствена и енергийна сигурност, и самостоятелност.  Коалицията след изборите е неизбежна. Въпросът е каква коалиция, заключи Карадайъ, и сподели, че това не може да бъде повече коалиция сред два кръжока, които даже не са партия -крайнодесни болшевици и крайнолеви комунисти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР