Лидерът на БСП Корнелия Нинова се озъби на всички –

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова се озъби на всички –
Коментари Харесай

Нинова се озъби на всички. Голяма закана!

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се озъби на всички – и на ГЕРБ, и на някогашните си сътрудници от Политическа партия, и на президента Румен Радев. „ С първия мандат няма да стане кабинет – ГЕРБ не получава поддръжка. От спорните сигнали на Политическа партия започваме да губим ориентировка. Вторият мандат търси поддръжката на ГЕРБ, които до през вчерашния ден назоваха „ Мафия ” – безразсъдно е. Объркани мисли на комплицирани хора ”, разяснява Нинова в предаването „ Офанзива ” по NOVA NEWS

„ Не работим под ултиматум и със закани. Не отдръпваме закона (за промени в ИК и връщане на хартиената бюлетина – б.р.), явно диалогът е завършен. Те не желаят да беседват с нас за поддръжка за втория мандат ”, изясни тя.
-->
Запитана, в случай че получат мандата за сформиране на кабинет, по какъв начин ще постъпят, тя съобщи: „ Ще се опитаме да създадем държавно управление, не сме водили диалог, в това число и на консултациите. Няма да подкрепим първи мандат на ГЕРБ или трети на Движение за права и свободи или на „ Възраждане ”. Различни са опциите, дано изчакаме ”, сподели Нинова и отхвърли да гадае по какъв начин би реагирала Българска социалистическа партия при връчване на третия мандат на друга партия.

По мотив извършените съвещания с президента водачът на Столетницата сподели: „ Президентът ни посрещна много нападателно, за разлика от другарските му диалози с ГЕРБ и с Движение за права и свободи. На репликата: „ Три пъти ви връчвах мандата и не се получаваше ”, аз замълчах – два пъти ни го е връчвал ”.

Нинова посочи разликите на Българска социалистическа партия с мнението на президента по основни въпроси, без значение, че той бе повдигнат с тяхна поддръжка.

„ Едното е закупуването на новите 8 самолета F-16, - това е първото импортирано решение в Народното събрание, не измененията в Изборния кодекс. Ние имаме безапелационна позиция по този въпрос – в рецесията не считам, че би трябвало да се харчат в този момент тези пари. Както и поръчката за закупуване на „ Грипен ”, сподели водачът на левицата.

„ Ние имаме съществени разлики с президента ”, повтори тя.

„ Второто  – ние направихме всичко допустимо през този бюджет страната да почувства поддръжката на хората. Инфлацията изяде всичко, само че президентът не желае да го разбере. Внесли сме нов пакет обществени ограничения ”, сподели Нинова.

Относно измененията в ИК, с които се връща и хартиената бюлетина, Нинова сподели, че когато са предложили машинния избор, постоянно са предложили хибридно гласоподаване. „ Изненадващо водещи партии лимитират правото на избор ”, изясни водачът на Столетницата.

„ Не считаме да изтеглим законопроекта си за връщане на хартиена бюлетина. Нашето предложение е за смесено гласоподаване, само че може да станат ремонти. Демократичните партии желаят още веднъж да нарушим законите на страната – признат на второ четене законопроект не може да бъде изтеглен. Този церемониал на диктатурата… Изтеглянето на закона е незаконно. Елате, влезте (на съвещание в Народното събрание – б.р.)… ”, сподели Нинова във връзка държанието на Демократична България и Политическа партия, които излязоха от пленарна зала при гласуването на хартиената бюлетина.

За концепцията за откриване на изборен регион „ Чужбина ”, тя сподели, че не е разумно условията за откриване на секции в България и в чужбина да са разнообразни.

„ В България секция с 40 души не може да има и да няма нито представител на страната, нито никой. Защо да разделяме правата на българските жители – тук и в чужбина. Искаме равнопоставеност ”, стимулира се тя.

Относно предлагането за видеонаблюдение, Нинова изглеждаше откровено възмутена: „ Как можаха от нещо толкоз хубаво да го извърнат наопаки. Видеонаблюдението ще тече в обществените мрежи. То е една от стъпките за опровержение на машинациите и операциите. Един човек ще брои, ще демонстрира пред камерата, различен ще гледа от другия завършек на света. ”.

Махаме тъмните стаички, ще бъде заслон, сходен на машините. Няма да можеш да мериш, снимаш, да внасяш и изнасяш бюлетини.

За решенията на досегашните си съдружни сътрудници Нинова сподели: „ Социалната партия ” – Политическа партия, която се кичеше с това наименование, вижте в комисията по труда и обществена политика хората на Политическа партия желаеха да не се гласоподава закона за помощ на деца, с които се дават по 300 лева за потегляне на учебно заведение. Изненадаха ме, че толкоз бързо зачертаха демократичния метод ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР