Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обяви за това ДДС

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обяви за това ДДС
Коментари Харесай

Нинова с остър залп към Радев: Време е, г-н Президент. Предложете проект за Конституция

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се разгласи за това Данък добавена стойност за ресторантьорите да остане 9%.
„ Днес чухме, че Борисов се отхвърля от промяната на националния празник в Конституцията. Вярно ли е, че ще се откажат и от предлагането за двойно поданство за заемане на висши държавни длъжности? И правилно ли е, че и правосъдната промяна няма да остане в този тип след разбиващите мнения на всички професионални гилдии? Ако това е по този начин, това значи, че цялото предложение за конституционни промени е прахуляк в очите “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в пред медии в Народното събрание.
Тя напомни, че правната промяна в Конституцията е препоръчана от ПП-ДБ и в случай че ГЕРБ не я поддържат, полемиката става безпредметна и загуба на време.
„ Имаме и един апел към президента, който насочваме са следващ път – пристигна времето той да предложи своя план за Конституция. Ако ще има логичен спор, дано и президентът даде своите оферти и да седнем да беседваме съществено. Защо той не показва своя план? “, попита Нинова.
И акцентира, че конституционните промени в този си тип, както ще бъдат гласувани в Народното събрание идната седмица, няма да получат и един глас от Българска социалистическа партия.
„ Борисов съобщи още, че Конституцията и законите по ПВУ са най-важните неща за сглобката. Но в последните две седмици, в които Народното събрание работи изключително, няма закони по ПВУ. По през целия ден се разправят и разделят постове и власт, само че закони по ПВУ не гласоподават. И другата седмица излизат в отпуска. Това е политическо двуличие “, безапелационна бе Корнелия Нинова.
Тя разяснява още, че социалистите биха подкрепили 9%-овата ставка на Данък добавена стойност за ресторантьорите да се резервира и дефинира като неправилна стъпка предлагането на Асен Василев за бонус при сигнали за укриване на налози.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР