Лидерът на БСП Корнелия Нинова разкри в интервю за Нова

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова разкри в интервю за Нова
Коментари Харесай

Нинова вижда голям проблем с яз. Бели Искър

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разкри в изявление за Нова телевизия, че най-голямата грижа на социалистите във връзка проекта за избавяне на Перник от водната рецесия е положението на язовир " бели Искър. Според нея първо е належащо да се ремонтира стената на въпросния язовир, а по-късно да бъде пълнен той с вода на път за бент. Студена край Перник.

Тя уточни, че Българска социалистическа партия са поканили всички огромни известни авторитетни хидроинженери, които преди време са строили тези уреди, които знаят къде има рискове, какво да се избегне, къде може да има връзки.

" Решението за основаване на ВиК холдинга е взето в спешна обстановка и наподобява малко паническо, тъй като ражда повече въпроси, в сравнение с отговори. Този холдинг няма да обхване цялата система. Той ще обхване 50-60% от нея. Не се взема решение въпросът. Големи ВиК сдружения остават отвън него. Няма експертиза защо ще отидат отпуснатите 1 милиард лв.. Тези пари ги няма в бюджета ", съобщи още Корнелия Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия добави, че казусът с водата на Перник не е единствено за града, а е систематичен и народен. " Има го в Шумен, в Сливен, в Търговище, в Ловеч, в Ботевград. Не бива да се концентрираме единствено в Перник. Там казусът е най-остър, само че го има в цялата страна и се дължи на некомпетентното ръководство в бранша ", разяснява още Нинова.

По думите й политиците би трябвало да стъпят на експертиза за водната рецесия в Перник. А левицата е за гаранция да няма нови опасности. " Експертно не е работа на политиците да споделяме какви са решенията, какви тръби би трябвало да бъдат полагани ", разяснява тя.

Тя посочи, че за 10 години цената на водата е увеличена 300 пъти. Според нея карцерът на Нено Димов е ход за потушаване на напрежението. Целта на вота е да намерим логичен диалог за решение на казуса. Вотът към този момент има своя смисъл. Вече дава резултат. Нямаше да се подхващат всички тези ограничения, които държавното управление предприе ", сподели водачът на Българска социалистическа партия.

По думите й ГЕРБ би трябвало да понесат отговорност за това, което са създали и разновидността е държавното управление да падне при вота на съмнение. Според Нинова сега ръководещите отклоняват вниманието с въпрос като “те с кого ще ръководят ”.

По думите й при възможен длъжностен кабинет, той би трябвало да постави всевъзможни старания за справяне на рецесията в Перник.

Вотът към този момент има своя смисъл и дава резултат. Тези проблеми станаха ежедневна тематика, без вота това нямаше да се случи. Важен е дебатът в зала, разяснява още Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР