Лидерът на БСП Корнелия Нинова пусна няколко снимки в личния

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова пусна няколко снимки в личния
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ! Нинова пусна СНИМКИ и показа къде се намира в съботния ден

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пусна няколко фотоси в персоналния си фейсбук профил и написа къде се намира. Червената депутатка разгласява и дълго известие, в което разяснява положението на язовирите у нас и насочи рецензия към ръководещите. Ето какво написа Нинова:
Днес съм в Крушовица, в региона на един от 205-те язовира, които са с най-висока степен на неизправности, в същото време съставляват заплаха за популацията. Данните са от отчет на прокуратурата до държавното управление през 2017 година Разполагам с него и мога да ви го дава. В него се установи, че ситуацията се е влошило и броят им се е нараснал по отношение на инспекцията им от 2015г. Днес за следващ път държавното управление показва на своето съвещание беззащитност и безпорядък. Не знаят кой е отговорен, не знаят от кое място да стартират. Днес ще дадат 3 млн. лв. на община Хайредин, тъй като тук е бедствено, на следващия ден - другаде. Това не е държавност, това не са институции. Четири години минаха от наводнението в Мизия. Пълно безхаберие. Не направиха нищо, с изключение на нелепост след нелепост. Четири години им предлагаме решения - не, та не. Чуйте най-малко в този момент рационални оферти.
1. ГЕРБ трансферираха отговорността от страната на общините, само че не им осигуриха средства за поправки и поддръжка. Решение - незабавна актуализация на общинските бюджети със средства за това, само че освен там, където е бедствено, а на всички, превантивно.
2. Прехвърлиха и отговорността за разчистване на коритата на реките. Решение - средства за това и драконовски ограничения за надзор на кметовете дали са го създали.
3. Преглед на всички язовири и водоеми, дадени на концесия на частни лица. Който не ги поддържа в техническа редовност, а единствено си гледа облагата, незабавно да му се приключи концесията.
4. ГЕРБ одобриха промени в законите, с които сътвориха съвет от девет министерства и сдружението на общините, които да ръководят процесите. Вижда се години по-късно, че това води единствено до безпорядък и прекачване на отговорност от един на различен, даже през днешния ден министър председателят не знае какво да прави-кметове ли, хидроинженери ли, министри ли да ангажира. Решението е - анулация на този текст в закон и основаване на обединен държавен орган, който да дава отговор за това.
5. Разкриване на виновниците за случилите се дотук наводнения-съдебен развой и отговорност.
6. Спрете да се оправдавате с дъжда, публичните поръчки и всичко останало. Трябва здрава ръка и държавнст.




Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР