Лидерът на БСП Корнелия Нинова получи наказание “забележка” от шефката

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова получи наказание “забележка” от шефката
Коментари Харесай

Наказаха Корнелия Нинова със забележка в парламента


Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова получи наказване “забележка” от шефката на Народното събрание Цвета Караянчева поради изявлението си по отношение на ГЕРБ, че са “убили 17 души” (бел.авт.- в злополуката в Своге).

До изявлението на Нинова се стигна след декларация от депутата от ГЕРБ и началник на комисията по просвета Вежди Рашидов, написа „ 24 часа “.

“Корнелия Нинова като парламентарна манекенка върви да се снима с хората и да си прави пиар с тъгите им”, съобщи Рашидов от парламентарната естрада. Той поздрави Българска социалистическа партия, че през днешния ден в зала са повече от 20 души и акцентира, че Нинова е пристигнала, с цел да “си чукне надницата”, а след това си е тръгнала.

“Кои сте вие да ни осъждате всички на гражданска гибел? Това е неприемлива клюка. Като два мандата министър на ГЕРБ се усещам засегнат”, обърна се Рашидов към левите. Той акцентира, че не е редно левицата да наскърбява ръководещите от ГЕРБ и да ги назовава “шайка”. И добави, че като министър на културата е съумял да направи доста реконструкции в театрите и реставрации на културните наследства. Рашидов съобщи още, че в случай че от през днешния ден спре да дава единодушие с негови изкуства да се показва България, не знае с какво биха се показали пред света.

“Лидерката на левицата, защото не може да пее и да написа, приказва бездарни стихове”, безапелационен бе той.

След изявлението на Рашидов, Нинова се появи в зала и взе думата като разгласи, че точно “тази декларация е доказателство, че този парламент се е изчерпал”.

“17 души убихте и през днешния ден трябваше да им решим казуса, а вместо това слушаме един създател за личностния му принос към България”, съобщи Нинова. Тя акцентира, че Българска социалистическа партия не се е изправила против ГЕРБ, а против олигархичната система, от която са част.

“Не разбирам за какво се обиждате, когато цитираме Антон Тодоров - “шайка”. Един от вас счита, че сте тайфа и доста хубаво ви описа”, безапелационна бе соцлидерката. Нинова прикани парламентарните партии да не се разделят, а да отстояват настояванията на гласоподавателите си.

След изявлението на соцлидерката обаче шефката на Народното събрание Цвета Караянчева разгласи, че ще я накаже по член 156, т. 2 от правилника, поради засегнатост към парламентарна група.

https://www.24chasa.bg/novini/article/7039812
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР