Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска оставката на министъра на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска оставката на министъра на
Коментари Харесай

Напрежение. Бесепар скочи на министъра на отбраната

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изиска оставката на министъра на защитата Тодор Тагарев. Причината - предлагането му сигурността на България в Черноморския район да бъде подкрепена с разследващи средства от страна на съдружниците от НАТО. 

" Причините не са една или две. В нашата декларация от предходната седмица нарекохме министър Тагарев не министър на защитата, а " министър на войната ". В интерес на истината, още по времето на ръководството на Кирил Петков като министър-председател, имаше желание Тагарев да бъде министър на защитата - ние се възпротивихме и казахме, че излизаме от ръководството, в случай че този човек бъде препоръчан. Не единствено, че сме били прави, само че се оказа и по-лошо ситуацията, което и ние сме мислили ", каза депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов.
-->
" Още преди той да стане министър на защитата, когато стана ясно, че ще бъде направено това предложение, офицерите от база " Граф Игнатиево " излязоха с едно писмо, което е невиждано в историята на нашата войска. Офицери да излизат и да се възпротивяват срещу предстоящ министър ", добави социалистът.

Гуцанов означи, че в Българска социалистическа партия се тормози от доста неща.

" Можеш ли да наречеш офицерите, че са на това място, тъй като би трябвало да вземат заплати, а е трябвало цялата система на самолетите ни МиГ-29 да бъдат дадени на Украйна, тъй като не могат да извършват своите функционалности?! Как може такова нещо да се каже към български офицери?! Ако в действителност тези наши самолети не са нужни, за какво толкоз доста ги желаят да заминат за Украйна? Защо са едни от най-ползваните самолети в света? ", попита депутатът.

Според него министър Тодор Тагарев е почнал да коментира втората партида оръжия, която да бъде дадена на Украйна, без да е било известено Народното събрание.

" В Съединени американски щати всяко едно предоставяне на въоръжение за Украйна минава през Конгреса и се утвърждава и се знае. Това може да бъде разисквано в Народното събрание. Не съм уверен, че всичко би трябвало да бъде засекретявано. Защо Съединени американски щати споделят на каква стойност е въоръжението, което се дава, какво тъкмо се дава за Украйна? ", заяви още Гуцанов пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи България търгува от 60 години с доста страни, само че държавното управление и Народното събрание не са вземали решение не са давали оръжие за Украйна.  " Чудя се по какъв начин Петков приказва в немското издание или просто реши да се похвали, с цел да се хареса на някого ", добави депутатът.

" Не един или два пъти през тези 34 години на промени се приказва по какъв начин България дава остарялото си руско оръжие и ще се модернизира. От тази рационализация, която се приказва, стигнахме до състояние от 2400 танка, сега да имаме под 10% от тях. Нашите танкове да се продават за 30-40 хиляди лв. на остаряло желязо - толкоз, колкото коства една от веригите на танка ", акцентира Гуцанов.

" По същия метод се приказва за самолетите, продадоха се на остаряло тъкмо толкоз, колкото коства техният ремонт. Ние се хвалим, че предходната година е платен подготвителен аероплан за Долна Митрополия, това е смешно, това е гротеска, на която сме очевидци ", настоя депутатът от Българска социалистическа партия.

" Отдавна Тагарев трябва да е обезпокоен поради това, че неговите дейности могат да вкарат войната в България, във боен спор. Фактът е, че ставаме все по-съпричастни и даваме оръжие след оръжие. Тримата претенденти за президент в Съединени американски щати, без Байдън, приказват, че би трябвало да се върви за мирни договаряния, а не да се дава оръжия, тъй като с оръжия мир не може да има. А нашият министър на защитата, който се прави на " ястреб ", е подготвен всичко да направи, с цел да се дават повече оръжия и да се угоди на някого ", добави Гуцанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР