Лидерът на БСП Корнелия Нинова не беше категорична дали партията

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова не беше категорична дали партията
Коментари Харесай

Издига ли БСП пак Радев за президент

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не беше безапелационна дали партията ще издигне президента Румен Радев и за втори мандат.

" Твърде е рано да се каже, има една година до изборите, ще обсъждаме кандидатури, номинации, както си е редът, ние имаме процедури и правилник и сме дисциплинирана партия - имаме периоди, издигат се номинации и от всички избираме една ", съобщи тя в предаването " Лице в лице " по bTV.

" Няма да си нарушаваме устава поради един избор на президент . Винаги е по този начин - когато господин Радев беше повдигнат, имаше над 30 номинации и тогава избрахме него. Сега ще постъпим по същия кардинален метод ".

Запитана дали имат различия с президента, социалистката отвърна:

" Отношенията ни с президента постоянно са били кардинални. Ние като партия не се месим в президентските работи – неговите решения са негови решения и той носи отговорността за тях “.

А за това в действителност ли началникът на кабинета на Радев – Калоян Методиев, е уволнен поради това, че е бил на нейно празненство, тя обаче призна, че не е съгласна с президента:

" Ако това е претекстът за освобождението, аз това не го разбирам. Да си освободиш началника на кабинета, единствено тъй като е бил на празненство на водача на партията, която те е издигнала и помогнала да бъдеш определен, не го разбирам като претекст.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР