Лидерът на БСП Корнелия Нинова е подложена на безпрецедентен външен

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова е подложена на безпрецедентен външен
Коментари Харесай

Нинова под преса. Карат я да приеме нещо ужасно

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е подложена на невиждан външен напън за приемане на Истанбулската спогодба, заяви " Епицентър. бг ", базирайки се на свои източници.

Новият ръководител на ПЕС Стефан Льовен, който преди месец замести Сергей Станишев, е изпратил жестоко и ултимативно писмо до " Позитано " 20. В него се слага въпросът или Българска социалистическа партия да признае джендър идеологията и Истанбулската спогодба, или другите партии в ПЕС ще слагат въпрос за това дали Българска социалистическа партия изповядва ли общите полезности.
-->
" Правната рамка не може да бъде опрощение, нито спънка за членовете на нашето политическо семейство да попречват, бавят или пренебрегват интернационалните правила против насилието, учредено на пола и домашното принуждение ", написа на 23 ноември 2022 година Стефан Льовен до " уважаема Корнелия ".  

На конгреса на Социалистическия интернационал в Мадрид преди дни се е развихрил гръмовен скандал. Корнелия Нинова беше вицепрезидент на Социнтерна един мандат и кандидатурата ѝ беше издигната още веднъж. Върху нея обаче е извършен невиждан напън.

След като Нинова отказала - без никаква процедура името ѝ просто е заличено в листата на претендентите, а кандидатурата ѝ изобщо  не е подложена на гласоподаване.

На процедура от ПЕС споделят, че националното законодателство на България, което след решението на Конституционния съд, не разрешава ратификацията на Истанбулската спогодба, няма никакво значение пред интернационалното право и Корнелия Нинова не е подобаваща за вицепрезидент на социнтерна, тъй като е съперник на Истанбулската спогодба.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР