Лидерът на БСП Корнелия Ненова обяви на пресконференция, че левицата

...
Лидерът на БСП Корнелия Ненова обяви на пресконференция, че левицата
Коментари Харесай

Нинова: Ще сме опозиция, ако ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се коалират

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Ненова разгласи на конференция, че левицата няма да поддържа оферти от служебния кабинет план на държавен бюджет за тази година. По думите й
в плана има „ голословни разноски, занижени доходи и е противообществен “. Според Нинова с него се позволява „ най-бедните и уязвими да понасят най-голямата тежест от рецесията “.

Най-необосновани са числата за финансовите разноски - 1 0 милиарда лв., като това е повече от предходни години, а и практиката показвала, че по принцип се харчи по-малко, в сравнение с е залагано до момента , уточни Нинова след съвещание на Изпълнителното бюро на партията.

" Още повече че тук става дума за 10 милиарда лева единствено за половин година, а не за цяла ", сподели тя.
Социалистическата партия разгласи, че ще изиска чуване в Народното събрание на министъра на финансите Росица Велкова.

" Ще настояваме да се планува нарастването на минималната заплата за 500 хиляди служащи и работещи небогати от 1 юли на 850 лева, майчинството за втората година да е колкото минималната заплата, да продължим след безплатните учебници да има и безвъзмездни медикаменти ", разгласи Нинова. Българска социалистическа партия щяла да предложи аргументация от кое място да дойдат парите.

Запитана дали Българска социалистическа партия ще поддържа първия мандат, който президентът Румен Радев следва да връчи на най-голямата парламентарна група - ГЕРБ-СДС, и по какъв начин в левицата одобряват днешната среща сред водачите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, Нинова отговори : " Ако някой от мандатоносителите, първи или втори, ни предложения на среща за поддръжка, ще отидем, ще беседваме, ще създадем вътрешнопартийно допитване и по отношение на резултата ще отговорим. Ще изчакаме. Ако ГЕРБ и новата коалиция сформират държавно управление, ще бъдем негова съпротива ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР