Лидерът на британските лейбъристи Джеръми Корбин, който е на посещение

...
Лидерът на британските лейбъристи Джеръми Корбин, който е на посещение
Коментари Харесай

Корбин: Признавам Палестина, ако съм на власт

Лидерът на английските лейбъристи Джеръми Корбин, който е на посещаване в Йордания, съобщи, че в случай че неговата партия е на власт, Лондон ще признае Палестина като страна.

Корбин, който е на първото си посещаване отвън Европа, откогато стана водач на Лейбъристката партия през 2015 година, съобщи, че в случай че групировката завоюва идващите общи избори, неговото държавно управление ще направи огромната стъпка в решаването на израелско-палестинския спор, заяви БНP.

Корбин е огромен критик на дейностите на израелското държавно управление против палестинците и в предишното прикани английското държавно управление едностранно да признае палестинска страна на Западния бряг, линията Газа и Източен Ерусалим, които Израел окупира във войната през 1967 година.



През април той подлага на критика „ мълчанието на Запада “ за убийството на палестински стачкуващи по границата с линията Газа и сподели, че Англия би трябвало да спре продажбите на оръжия за Израел.

Откакто беше определен за водач, Корбин непрекъснато е упрекван в антисемитизъм, само че запитан за казуса от публицисти в Йордания, той отговори, че в „ английското общество няма място за антисемитизъм “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР