Лидерът на британската Лейбъристка партия Киър Стармър нарече премиера Борис

...
Лидерът на британската Лейбъристка партия Киър Стармър нарече премиера Борис
Коментари Харесай

Лидерът на британските лейбъристи с твърда заявка за победа на следващите избори

Лидерът на английската Лейбъристка партия Киър Стармър назова премиера Борис Джонсън „ банален шоумен “ и направи твърда поръчка лейбъристите да завоюват идващите общи избори. Това стана в тирада в заключителния ден на годишния конгрес на партията.

Лидерът на лейбъристите произнесе пламенна тирада с доста персонални детайли в нея в продължение на 90 минути в края на конгреса, на който най-големият залог бе запазването на единството на партията.

В залата имаше и опити за апострофиране на Киър Стармър с възгласи от членове на лявото крило, които демонстративно му демонстрираха „ червени картони “, само че тяхната реакция се загуби измежду бурните аплодисменти на последователите на водача, който се стреми към промени и нов образ на партията.

Стармър непрекъснато наблягаше на главното си обръщение, че приоритет на лейбъристите в този момент е спечелването на идващите общи избори и бе приветстван, когато уточни достиженията на държавните управления на Тони Блеър и Гордън Браун.

Стратезите на Лейбъристката партия са уверени, че скандалното овакантяване на Афганистан и хаосът около рецесията с горивата тази седмица са породили нови подозрения в гласоподавателите в компетентността на Борис Джонсън да ръководи.

И Стармър намерено прикани Джонсън или да оправи кашата, която е забъркал, или да отстъпи на лейбъристите те да оправят нещата.

Управляващата Консервативна партия ще организира годишния си конгрес в Манчестър в края на тази седмица на фона на проблемите със зареждане с гориво на бензиностанциите, увеличаващите се сметки за ток и газ и опасения за доставките на значими артикули преди празничния коледен интервал.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР