Личният състав на Гранична полиция, който патрулира по границата, е

...
Личният състав на Гранична полиция, който патрулира по границата, е
Коментари Харесай

С 600 души са увеличени патрулите за охрана на границата

Личният състав на " Гранична полиция ", който патрулира по границата, е повишен с към 600 души. Това разгласи на петъчния парламентарен надзор служебният министър председател Стефан Янев. Той отговори на въпрос от депутата Минчо Христов от " Българска социалистическа партия за България " за политиката на държавното управление по отношение на заплахите от нова мигрантска вълна. Направена е преоценка на съществуващите проекти за деяние, както и спомагателна съгласуваност с Министерството на защитата за увеличение на граничните патрули и подпомагането им от въоръжените сили. Предстои привикване на Съвета за сигурност към Министерския съвет, на който да се обсъдят и одобряват съответни хрумвания и оферти.

Янев увери, че държавното управление и всички ангажирани служби наблюдават непрестанно ситуацията, правят оценка я и приготвят системата за отбрана на национална сигурност да реагира съответно при засилена мигрантската вълна. Ситуацията сега се управлява от Министерство на вътрешните работи. В Министерския съвет е основана координационна група с присъединяване на съвсем всички министерства, службите за сигурност и БЧК, която следи ситуацията на ежедневна база.

От първостепенно значение е границата с Турция, само че и границата с Гърция не е за подценяване, посочи Янев и добави, че е направена съответната съгласуваност и със прилежащите ни страни.

Временното възпрепятстващо оборудване по границата не е в положително положение, има сектори, които се нуждаят от незабавен ремонт, уточни министър-председателят. Правят се инспекции както от " Гранична полиция ", по този начин и от регионалните шефове.

Според премиера Народното събрание може да помогне за превъзмогване на казуса с мигрантската вълна с приемане на нужния спомагателен бюджет за Министерство на вътрешните работи и Министерството на защитата. Служебният кабинет обмисля да централизира отговорността за държавната граница напълно в Министерство на вътрешните работи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР