Личните задължения на американците са достигнали рекордно ниво от 4.82

...
Личните задължения на американците са достигнали рекордно ниво от 4.82
Коментари Харесай

Дълговете на американците достигат рекордните 4.8 трилиона долара

Личните отговорности на американците са достигнали рекордно равнище от 4.82 трилиона $ през февруари, демонстрират данните на Федералния запас. Нарастването на потребителските задължения в Съединени американски щати стартира при започване на 2022 година, на фона на покачванията на лихвените проценти които усилват натиска върху кредитополучателите, пишат от уеб страницата.

Неизплатените револвиращи потребителски заеми, които включват най-вече балансите по кредитните карти, както и заемите за покупки на коли, са нарастнали с 5% през февруари 2022 година след скока от 12,7% през януари и покачването с 8,4% през декември предходната година, съгласно отчета на Фед, представен от Forbes.

Дългът по кредитните карти нараства от близо две години насам след краткотрайния спад, регистриран по време на пандемията. Той се пониши с 13% през 2020 година, след което набъбна с 9% през 2021 година и с съвсем 18% през 2022 година, отбелязвайки рекордни темпове на напредък.

Докато американците теглят от ден на ден от кредитните си карти, ипотеките и студентските заеми нарастват по-бавно - с 3.4% през февруари в съпоставяне със надлежно 1.7% и 2.2% през декември и януари.

Общият размер на потребителския заем в Съединени американски щати е повишен с 34.8 милиарда $ от декември до 4.82 трилиона $ към края на февруари, което съставлява към една четвърт от общата сума на приходите на американците след облагане с налози.

5900 $ сумата, която средностатистическият американец дълже по кредитната си карта, демонстрират данните на консултантската компания Experian.

И до момента в който задълженията на американците порастват, спестяванията им понижават след краткотрайния скок, обвързван с държавните помощи по време на пандемията през 2021 година, демонстрират данните на Bankrate. Сега, откакто огромна част от тази федерална помощ беше прекъсната, а инфлацията се увеличи, спестяванията на семействата спадат, което може да е един от факторите, влияещи върху възходящия дълг по кредитните карти.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР