Личните данни, акаунти и пароли на близо 2,6 млн. българи

...
Личните данни, акаунти и пароли на близо 2,6 млн. българи
Коментари Харесай

Ужас! Хакер открадна личните данни на 2,6 млн. българи

Личните данни, сметки и пароли на близо 2,6 млн. българи са в ръцете на рисков хакер, представящ се с псевдонима " shell_exec ".

Киберпрестъпникът е свалил най-популярния роден уеб страница за торенти - " Замунда ", заяви " ".

От няколко часа хиляди консуматори загряха мрежата. Освен че уеб сайтът все още не е наличен, хакерската офанзива е съумяла да пробие и базите данни. В резултат на това е източена информация за близо 2,6 милиона консуматори от страната, в това число паролите им за уеб страницата.

В известен хакерски конгрес блъсналият най-големия роден уебсайт за незаконно разпространяване на филми, игри, програмен продукт и музика, написа: " След доста години на компликации, пристигна време ZAMUNDA.NET, най-големият незаконен пиратски торент тракер в България, да бъде обект на хакерска атака. Всички систематични, база данни и торент файлове са компрометирани и съхранени за бъдеща приложимост ".

В резултат на това персоналните данни и пароли на безусловно всички консуматори в уеб страницата се продават през известна онлайн платформа против 750 евро. Срещу " Замунда " е имало няколко акции на управляващите в страната през годините, които обаче в никакъв случай не са успявали да смъкват изцяло уеб страницата, който постоянно се прераждаше след няколко дни.

Администраторите на уеб страницата пък написаха в формалната Facebook страница на " Замунда ", че " Поради хакерски офанзиви уеб сайтът е краткотрайно недосегаем. Моля да ни извините за неудобството. Правим всичко допустимо да възстановим работа допустимо най-скоро. "

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР