Личен мотив е в основата на убийството на 72-годишната общинска

...
Личен мотив е в основата на убийството на 72-годишната общинска
Коментари Харесай

Спор за голяма сума пари е причината за убийството във Велинград

Личен претекст е в основата на убийството на 72-годишната общинска съветничка от Велинград Екатерина Каферинова, съобщи на конференция наблюдаващият прокурор Паун Савов.

Сигналът за убийството бе подаден в 21 часа нощес от 73-годишния Минчо Столарски, който е направил признания, че той е причинителят на закононарушението. Същата нощ сред двамата е имало спор за огромна сума пари, като се касае за няколко стотин хиляди лв..  

Минчо Столарски и Екатерина Каферинова са имали близки връзки, преди време са живеели на фамилни начала, само че след разлъка са запазили контактите по сред си, сподели прокурор Паун Савов:

" Двамата са имали бизнес връзки, свързани с недвижими парцели, както и финансови. Според първичните данни, на 28 август вечерта двамата са чествали рождения ден на Каферинова, само че сред тях е зародил скандал. Причината за абсурда е, че мъжът е претендирал дамата да му върне огромна сума пари, които през годините той й бил дал. Точният размер на сумата следва да се обясни в хода на следствието ". 

Прокурорът посочи, че дамата е била умъртвена, като е удушена. Двамата са били сами в едно от пространствата в нейния дом. 

" На този стадий е открито, че претекстът за действието е напълно персонален, изключени са всевъзможни политически претекстове във връзка закононарушението ", добави прокурор Паун Савов. 

Прокуратурата ще изиска непрекъснат арест за 73-годишния Минчо Столарски.

Днес се чака да му бъде повдигнато обвиняване за съзнателно ликвидиране.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР