Левски започна с победа европейското си участие през този сезон,

...
Левски започна с победа европейското си участие през този сезон,
Коментари Харесай

Левски надви над Шкупи, въпреки напрежението и терена


Левски стартира с победа европейското си присъединяване през този сезон, като надделя с 2:0 северномакедонския Шкупи на националния стадион " Тоше Проески " във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, оповестява Дир.бг.

Двубоят няма да се запомни толкоз с показаното на терена, а със конфликтите отвън него преди мача, които доведоха до ранени и задържани българи.
-->
На игрището гол на бразилеца Уелтън в 31-ата минута даде задатък на " сините " преди в самия край Роналдо да означи второ попадение и да приближи още повече отбора си до третия квалификационен кръг. Победата е първа за български клуб в Северна Македония, откакто преди този момент в три дуела нашите отбори не успяваха да завоюват там - два пъти Локомотив София и един път ЦСКА.

Днес домакините имат защо да съжаляват, защото направиха два значими пропуща. Още при започване на мача изпуснаха на празна врата след неточност на Пламен Андреев, а през второто полувреме Кристиан Димитров почисти трагично от гол линията, откакто стражът бе трансфериран.

Много неприятно усещане направи положението на терена, което беше меко казано потресаващо. Изсъхналата трева не разреши и на двата тима да играят кой знае какъв футбол, само че крайният резултат е най-съществен. Той дава задатък на отбора на Николай Костов преди реванша на " Георги Аспарухов " на 3 август. Двубоят стартира динамично, като северномакедонците направиха голям пропуск в самото начало след груба неточност на вратаря Пламен Андреев. Младокът реши да финтира неприятелски състезател, само че му подари топката и като по знамение ударът бе над вратата.

В 17-ата минута Левски също получи късмет за попадение. Асен Митков центрира от фаул и централният бранител Кристиан Димитров се извиси, стреля с глава, само че вратарят на домакините залепи топката за ръкавиците си. В 28-ата минута Шкупи още веднъж бе покрай гол. След центриране от корнер словашкият бранител Михал Пинтер стреля рисково с глава, само че Пламен Андреев плонжира и избави.

Още в ответната офанзива Левски отговори с попадение. Дълъг пас стигна до Рикардиньо, който опита да стреля, само че се получи комично осъществяване, трансформирало се в асистенция за Уелтън, който пък вкара от лесна позиция.

В 35-ата минута Левски направи хубава контраофанзива след дълъг дрибъл на Жереми Петрис, който си повярва и реши да стреля от далечна отдалеченост. Топката мина настрана в обстановка, в която той трябваше да търси подаване.

В добавеното време на първата част северномакедонците за повторно бяха на сантиметри от попадение. Ямаецът Рейналдо сподели впечатляваща скорост при извеждащ пас зад отбраната. Той изпревари Пламен Андреев и го трансферира, а Кристиан Димитров направи фантастично избавяне на гол линията, предотвратявайки сигурен гол. В началото на второто полувреме господстваха конфликтите в центъра на терена, като Левски главно опитваше да нападна на контраофанзива посредством бързите си бразилци в предни позиции.

След 75-ата минута северномакедонците реализираха малко по-опасен напън пред вратата на противника, само че с изключение на няколко прострелни центрирания и разбърквания не се стигна до нещо по-застрашително.

Мачът отиваше към краен резултат 1:0, само че в самия край Левски стигна до второ попадение. Случи се след центриране от корнер и отклонена топка, която стигна до Роналдо. Бразилецът вкара от лесна позиция за 2:0. Попадението изнерви северномакедонците и те на няколко пъти потърсиха провокации, като се получиха сдърпвания. За благополучие без съществени последици.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР