Левски започна 2024 година с поражение 2:3 от втородивизионния унгарски

...
Левски започна 2024 година с поражение 2:3 от втородивизионния унгарски
Коментари Харесай

Левски претърпя обрат за старт на новата година

Левски стартира 2024 година с проваляне 2:3 от втородивизионния маджарски Вашаш в контролна среща, която се игра в Анталия. „ Сините “ поведоха с 2:0, само че по-късно позволиха три гола през второто полувреме и изгубиха инспекцията. Бразилецът Цунами откри резултата с удар с глава от дребен ъгъл в 15-ата минута. Илиян Стефанов удвои резултата в 50-ата минута, след подаване на новото попълнение на „ сините “ Фабио Лима. В средата на второто полувреме обаче унгарците изравниха с попадения на Кристоф Хинора и Себестиен Ихриг-Фаркаш. В 80-ата минута Чонгор Пап беше изведен самичък против Иван Андонов и съумя да прати топката зад 20-годишния вратар на „ сините “.

Сред запасите на Левски за днешната инспекция остана новото попълнение Фабио Лима, който се появи в игра след почивката и записа всекидневен дебют със синята фланелка. В петата минута Уелтон можеше да открие резултата, само че унгарският вратар Левенте Йова съумя да избави изстрела на бразилеца. Звездата на Левски пое хубаво топката с гърди и шутира към задачата, само че стражът под рамката на Вашаш реагира и не позволи гол.

В 15-ата минута „ сините “ поведоха в резултата. Марин Петков центрира към далечната греда, където Цунами откри топката с глава и от дребен ъгъл матира вратаря Йова. Така бразилският ляв бек осъществя първия гол за Левски през 2024 година Скоро по-късно маджарски нападател се озова на стрелкова позиция в наказателното поле. Последва неблаговиден удар, който не затрудни по никакъв метод Николай Михайлов. В 30-ата минута Асен Митков тества вратаря на Вашаш с отдалечен удар, само че Левенте Йова съумя да избие с една ръка. Малко по-късно унгарецът беше подложен на ново тествания от Марин Петков, само че още веднъж избави.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PFC LEVSKI / ПФК ЛЕВСКИ (@pfclevskiofficial)

В началото на второто полувреме се направиха голям брой смени в двата тима. На терена със синия екип се появи Фабио Лима, който записа първи минути за състава на Николай Костов. В 50-ата минута Патрик-Габриел Галчев откри по десния фланг бразилеца, който финтира добре защитник и откри Илиян Стефанов пред вратарското поле. Последва удар на атакуващия халф и 2:0 за Левски.

В 59-ата минута Вашаш понижи резултата. Балинт Фараго върна обратно към полузащитника Кристоф Хинора, който с удар от междинна отдалеченост направи беззащитен Пламен Андреев – гол за унгарците. Скоро по-късно Папи Галчев опитва мерника си от комфортна позиция пред пеналтерията на Вашаш, само че топката не откри мрежата. В 72-ата минута унгарският тим изравни. Акция на Вашаш през центъра беше приключена с изстрел от халфа Себестиен Ихриг-Фаркаш, който благодарение на страничната греда прати топката в мрежата на Левски – 2:2. В 80-ата минута футболистите на Левски преглътнаха нов горчив хап – Вашаш реализира трети гол и сътвори поврат. Чонгор Пап беше изведен по отличен метод зад отбраната в синьо. Последва прецизен удар, който се спря в мрежата на Иван Андонов – 3:2 за унгарския отбор. При този резултат пристигна и последният съдийски сигнал.

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР