Левски приключи в приповдигнато настроение контролите си тази зима. В

...
Левски приключи в приповдигнато настроение контролите си тази зима. В
Коментари Харесай

Красив и офанзивен Левски наниза пет броя на Героя

Левски завърши в приповдигнато въодушевление контролите си тази зима. В последната си инспекция преди подновяването на шампионата "сините " унищожиха дилетантите от Сливнишки воин с 5:1 на "Герена ".

Наставникът Делио Роси пусна в игра голямата част от новите си зимни попълнения, като единствено Ривалдиньо не се появи на терена, тъй като има да наваксва в игрови проект. От новите Станислав Костов и Аймен Белаид се регистрираха с попадения, до момента в който другите бяха дело на Габриел Обертан, Жерсон Кабрал и Серджиу Буш.

Почетното попадение за дилетантите от Слвница беше дело на Николай Маринов по-малко от четвърт час преди края, като главната заслуга за него беше неточност в центъра на защитата на столичния гранд.

Трябва да се означи, че Левски игра въодушевено, с доста мощност и хрумвания в офанзива и несъмнено зарадва над 1000 души, които бяха пристигнали в дъждовната съботна вечер на "Герена ". В същото време, противникът надали е мерило за класата на колоса от София, само че пък същият този тим победи с 3:1 на "Герена " през август в друга контрола.

Още през цялото време на мача "сините " започнаха във вихрено движение и проведоха рискова офанзива след рискова офанзива. Жерсон Кабрал не спираше да снове и по двата фланга, като неведнъж се озоваваше и на стрелкова позиция.

Негов удар в 5-та минута беше избит от вратаря, а няколко рискови удара опитва и Роман Прохазка, само че неточни. Холандецът даже означи гол в 16-та минута, само че той беше анулиран поради засада.

Пет минути по-късно и Станислав Костов пусна топката в мрежата на Сливнишки воин след подаване на Антонио Вутов, само че и това попадение беше анулирано поради засада. Но единствено минутка по-късно нямаше кой и какво да спре Левски от откриването на резултата.

Поредна страхотна офанзива на "сините ", при която Филипе Нашименто откри Роман Прохазка, а словакът пусна за Жерсон Кабрал отляво на наказателното поле. Холандецът не се поколеба и прати топката в далечния ъгъл на вратаря за 1:0.

Левски продължи да играе красиво и с въодушевление и да плете хубави комбинации в предни позиции. Жорди Гомес, Станислав Костов и Жерсон Кабрал редуваха обаче пропуск след пропуск. Кабрал не спираше да твори благоприятни условия, да стреля рисково и да търси съотборниците си, само че втори гол по този начин и не падаше.

Юношата на Фейенорд претендираше и за дузпа в 37-та минута, само че не получи такава. Последваха още няколко рискове с негово присъединяване, само че вторият гол се забави до последния удар през първото полувреме.

Тогава отново Филипе Нашименто комбинира ужасно с Роман Прохазка и го откри пред наказателното поле. Словакът пусна паралелно на голлинията за връхлитащия Станислав Костов на далечната греда и юношата на Пирин прониза мрежата за 2:0.

Веднага по-късно реферът даде завършек на първата част, а след почивката Делио Роси подмени съвсем целия си състав. На терена се появиха имена като Паулиньо, Габриел Обертан, Серджиу Буш и останалите звезди в синьо. И настроението в играта продължи да е голямо.

Паулиньо на два пъти опита технично със странична ножица да вплете топката в мрежата, само че несполучливо. Преди в 51-та минута Габриел Обертан да оформи класиката. Тогава неукротимият Жерсон Кабрал по страховит метод откри Габриел Обертан зад отбраната, французинът преодоля вратаря с техничен удар и направи 3:0.

Положенията не спираха пред вратата на дилетантите, само че Паулиньо, Кабрал и даже Аймен Белаид не се разписаха. Тунизиецът обаче го стори в 69-та минута. Тогава той засече с глава центриране след корнер и направи 4:0.

Само две минути по-късно резултатът набъбна на 5:0. Тогава Васил Панайотов по прелестен метод откри Серджиу Буш с центриране зад отбраната, румънецът стреля с глава, само че вратарят мазета. При добавката нападателя опъна мрежата за пети път.

Последва разумно разпределяне в "сините " редици и Сливнишки воин стигна до почетно попадение в 77-та минута. Тогава неточност в защитата разреши на Николай Маринов с прекрасен удар да се разпише за 1:5.

Това се оказа и крайният резултат в мача, а макар че понижиха фрапантно оборотите, до последния съдийски сигнал играчите на Делио Роси изпуснаха най-малко още четири чисти гола. В последна сметка Левски победи и убеди, а почитателите сигурно чакат с неспокойствие първия формален мач за пролетта с Ботев идната неделя на "Герена ".

-----------------------------------------

90' - Край на мача! Левски разруши Сливнишки воин с 5:1.

84' - Поредица рискови осъществявания на Нелуц Рошу, само че в последна сметка топката излиза в корнер в интерес на Левски.

80' - Георги Ангелов стреля с глава след центриране на Нелуц Рошу. Вратарят на Сливнишки воин мазета.

79' - Още две смени в Левски. Излизат Холмар Ейолфсон и Филипе Нашименто, влизат Георги Ангелов и Нелуц Рошу.

77' - Николай Маринов понижава на 1:5 с прекрасен удар от отдалеченост с воле от въздуха, като в тази ситуация сбъркаха централните бранители на Левски

71' - Левски прави резултата и 5:0! Серджиу Буш се разписа, откакто Васил Панайотов центрира ужасно и качи топката на главата му. Първият му удар беше избит от вратаря, само че при добавката румънецът вкара на празна врата за пети път.

69' - Левски прави 4:0! И Аймен Белаид се разписа, откакто засече с глава центриране след корнер.

68' - За кой ли път страхотна офанзива на Левски. Серджиу Буш изведе Станислав Иванов на скорост в наказателното поле, младокът преодоля вратаря, само че от аутлинията пасът му не беше засечен от никого на празната врата.

66' - Още една промяна в Левски. Излиза Жерсон Кабрал, влиза Станислав Иванов.

64' - Пореден жълт картон за състезател на Сливнишки воин за недодялан фаул против Паулиньо пред наказателното поле.

62' - Удар от отдалеченост на Жерсон Кабрал, топката мина на сантиметри настрана от вратата.

58' - Пореден късмет на Левски, Аймен Белаид с глава стреля от наказателното поле, само че прекомерно едва и вратарят избави.

51' - Левски прави преднината си класическа. Поредният пробив на Жерсон Кабрал, този път в средата на половината на противника. Холандецът откри Габриел Обертан зад отбраната и французинът с класно и невъзмутимо осъществяване прави 3:0.

50' - Поредна офанзива на Левски в наказателното поле, само че центрирането на Серджиу Буш паралелно на голлинията беше избито в корнер.

49' - Паулиньо на два пъти опита със странична ножица да се разпише, само че несполучливо.

48' - Изпълнение на Филипе Нашименто от директен свободен удар, само че топката минава настрана от вратата.

46' - Множество смени в Левски. Влизат Васил Панайотов, Николай Кръстев, Ивайло Найденов, Афонсо Фигейредо, Аймен Белаид, Габриел Обертан, Паулиньо и Серджиу Буш. Излизат Антонио Вутов, Станислав Костов, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Милош Цветкович, Роман Прохазка, Жорди Гомес и Божидар Митрев.

46' - Начало на втората част на мача!

45+1' - Край на първата част на мача! Левски води с 2:0 след красива и атакуваща игра. Това е най-малкото, с което Сливнишки воин се отърва през първото полувреме на дуела на "Герена ".

45' - Левски прави резултата 2:0! Точен е Станислав Костов! Филипе Нашименто ужасно изведе Роман Прохазка зад отбраната на Сливнишки воин, той пусна паралелно на голлинията вляво, където налиташе Костов и пристигналият от Пирин нападател прониза мрежата за повторно.

44' - Жерсон Кабрал не стопира да тормози отбраната на съперника. Той получи топката отдясно в наказателното поле, само че отново ударът му не откри задачата.

42' - Първа офанзива за Сливнишки воин. Мариян Хаджиев получи топката паралелно на голлинията, само че не съумя да я засече, а вместо това влезе жестоко на вратаря Божидар Митрев. За действието си играчът на тимаот Сливница получи и жълт картон.

41' - Нов късмет за Левски, като топката стигна до Жерсон Кабрал в наказателното поле, само че неговият удар беше отразен от вратаря.

38' - Роман Прохазка получи удар в глезена и напредването му е мъчно в тези минути.

37' - Веднага след неотсъдената дузпа, "сините " получиха нов късмет за гол, откакто топката се озова у Станислав Костов отдясно в наказателното поле, само че ударът му мина на сантиметри от гредата.

37' - Претенции за дузпа от страна на Левски. Жерсон Кабрал нахлу в наказателното поле и след прикосновение със бранител на противника се свлече в наказателното поле, само че реферът не уточни бялата точка.

34' - Жорди Гомес опитва да се разпише от директен свободен удар, само че нацели стената.

29' - Още един късмет за Левски, само че центрирането на Станислав Костов не беше засечено от Антонио Вутов на преференциална позиция.

28' - Страхотен късмет за Левски! Жорди Гомес центрира от корнер и след това топката се озова у него. Той завъртя топката за Станислав Костов, само че в последния миг вратарят мазета.

22' - Левски открива резултата! Жерсон Кабрал се разписа, откакто получи страховит пас от Роман Прохазка пред наказателното поле, той нахлу отляво и с прекрасен удар около вратаря в далечния ъгъл направи 1:0.

21' - Още един анулиран гол за Левски! Антонио Вутов пусна пас зад отбраната за Станислав Костов и някогашният състезател на Пирин мушна топката в мрежата. Попадението не беше зачетено поради засада!

20' - Вратарят на Сливнишки воин изпревари Давид Яблонски преди да стреля с глава в мрежата му.

16' - Жерсон Кабрал вкара топката в мрежата на Сливнишки воин, само че попадението не беше зачетено поради засада. Такава имаше.

11' - Поредна хубава офанзива на Левски, която приключи с удар от границата на наказателното поле на Роман Прохазка, само че топката мина малко над вратата.

5' - Опасен удар на Жерсон Кабрал от дребен ъгъл, само че вратарят на Сливнишки воин мазета.

2' - Първи изстрел в мача, насочи го Филипе Нашименто, само че топката не затрудни стража на сливничани.

1' - Начало на мача на "Герена "! Стартът леко се забави, тъй като протече къса гала по представянето на тима за пролетта.

Стартовият състав на Левски: Божидар Митрев, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Жорди Гомес, Филипе Нашименто, Роман Прохазка, Жерсон Кабрал, Антонио Вутов, Станислав Костов;
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР