Левски представи официално новия си треньора Делио Роси. 57-годишният подписа

...
Левски представи официално новия си треньора Делио Роси. 57-годишният подписа
Коментари Харесай

Делио Роси: Не съм магьосник, но ще направя "Левски" по-добър отбор

" Левски " показа публично новия си треньора Делио Роси. 57-годишният подписа контракт за две години с алтернатива за удължаването му с още една. Той даде конференция на " Герена " в наличието на спортния шеф Даниел Боримиров и изпълнителния шеф Красимир Иванов.

" Радваме се, че треньор като Делио Роси поема нашия тим. Възлагаме огромни очаквания и му имаме вяра, че ще реализира триумфи отпред на " Левски ", сподели Боримиров.

Роси подходи с възприятие за комизъм и показа цялата си житейска биография пред медиите. Италианецът акцентира на обстоятелството, че е фамилен от 34 години и описа за треньорската си кариера.

" Искам да се извиня, че не приказвам български, само че допреди седмица нямах концепция, че ще повеждам тим като " Левски ". Това е огромен тим и се веселя, че съм тук. Аз обаче не желая да ме правят оценка поради думите, които споделям, а по работата, която правя отпред на " Левски ", стартира треньорът.

 Делио Роси: Не съм вълшебник, само че ще направя
© LAP.bg

Той разкри, че съществена роля за ангажирането му на " Герена " е изиграл притежателят на клуба Спас Русев, който персонално водеше договарянията с италианеца.

" Обичам провокациите. Смятам, че пристигна точният миг да работя в " Левски ". Това е моят първи клуб отвън Италия. Имах и други предложения, само че притежателят (бел. ред. Спас Русев) ме убеди, че в действителност ме желае ", добави Роси.

Носителят на Купата на Италия с " Лацио " изясни какво е изискал от него Русев и какво би трябвало да свърши в най-скоро време.

" Няма да давам обещания, от мен не се желае това. Иска се от мен да вкарам организация, нов жанр на игра и тимът да върви напред. Не съм вълшебник, само че притежателят ме помоли с работата си да реализира тези неща. Не знам какъв брой време ще бъде нужно, само че съм сигурен, че ще създадем тима по-добър ", сподели още италианецът.

 Делио Роси: Не съм вълшебник, само че ще направя
© LAP.bg

Делио Роси няма да бърза с привличането на нови футболисти на " Герена " макар обещанието на шефовете, че има бюджет за още играчи.

" За клуб като " Левски " е значимо непрекъснато да се преследва успеха. Това обаче би трябвало да се реализира със жанр, от трибуните да си проличава, че тимът има образ ", сподели още Роси и изясни, че в кариерата си не желае препоръки от други хора.

" Не чувам хората за препоръки. Ако го бях правил, до момента нямаше да съм постигнал нищо в кариерата си. Трябва аз да преживея всичко и да взема най-правилните решения ".

Той приказва и за случката с Адем Ляич от 2012 година, когато наби футболиста на " Фиорентина ". " Това е преживелица от предишното, за която съм се извинил и на футболиста. Не желая да се подчертава на това, тъй като един подобен миг не е индикативен за цялата кариера на един треньор ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР