Левски най-накрая успя да спечели Вечното дерби с ЦСКА след

...
Левски най-накрая успя да спечели Вечното дерби с ЦСКА след
Коментари Харесай

След 10 мача. Левски заслужено удари ЦСКА

Левски най-сетне съумя да завоюва Вечното дерби с ЦСКА след 10 несполучливи опита. Сините завоюваха справедливо с 2:0, като шансът също в дадени моменти бе на страната на отбора на Стоилов. Това е и първа загуба на ЦСКА през сезона.

Първата сериозна заплаха бе в 10-ата минута, когато Уелтон проби хубаво отляво, след което откри Попов, а той технично изведе Роналдо самичък против Бусато. Вратарят обаче сподели страховит инстикт и избави своя отбор.

-->

Натискът на " сините " продължи, само че без триумф, а при първата си контраофанзива в 17-ата минута почитателите в Сектор " В " и " Г " избухнаха в наслада. Топката влезе в мрежата на Левки след автогол на Пламен Андреев.

Две минути по-късно попадението бе анулирано заради засада на Туфегджич.

В 28-ата минута гредата избави Левски след мощен удар на Джонатан Линдсет от 18 метра. Той засече избита от отбраната топка след центриран на Вион.

При идната офанзива Роналдо пропусна още веднъж да даде преднина на играчите в синьо, откакто не съумя да засече на два метра от празната врата подаване на Уелтон.

В 34-ата минута Бусато още веднъж бе доста предвидлив и пресече подаване на Миланов в наказателното поле.

Но през първото полувреме ЦСКА могат да съжаляват доста повече, макар по-активната игра на Левски в по-голямата чмаст от полувремето.

През второто полувреме играта се понакъса, зачестиха грешкитке и на двата тима. За похлупак и в 62-та минута играта бе спряна поради пиротехническо шоу от публиката на Левски в бранш Б. В 68-та минута Бусато отрази фаул на Миланов, незабавно по-късно ЦСКА не съумя в доста остра контраофанзива.

Мачът още веднъж се раздвижи. Левски поведе! В 77-та минута героят от финала за Купата Илиян Сефанов и се възползва от шанса си при неразбория в наказателното поле на алените - 1:0.

Последва втори удар на сините! Светкавична контраофанзива на бързите нападатели на сините докара посредством Роналдо до 2:0.

До края отборът на ЦСКА не можа да откри съответен отговор, а и Иван Турицов получи червен картон. След финала за Купата на България, това пък е втора поредна загуба на ЦСКА от безконечния противник.

Лош резултат и за новия треньор на ЦСКА Саша Илич, след положителните игри досега в шампионата.

Така в класирането Левски се изкачи на  осмата позиция с 18 точки, до момента в който ЦСКА е на трето място с 22 точки. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР