Левски изигра един от най-добрите си мачове от началото на ...

Левски изигра един от най-добрите си мачове от началото на

18-годишен осигури победа на "Левски"

" Левски " изигра един от най-положителните си мачове от началото на сезона против финалния в класирането " Пирин " и с успеха си с 3:0 съумя да излезе на седмо място във краткотрайното класиране на XII кръг. Основна заслуга за триумфа има 18-годишният гений на " сините " Марин Петков, който означи два от головете.

В 25-ата мин. той употребява отлично извеждащо подаване на Георги Миланов и изскочи самичък против нидерландския вратар Ник Хенгелман, като го преодоля от легнало състояние-1:0. В 63-ата мин. Петков удвои от близко след безредие при осъществяване на ъглов удар. Крайният резултат оформи мароканецът Билал Бари в 90-ата мин. с втория си гол от два мача.

" Левски " можеше да стигне и до погром, само че в 71-ата мин. защитникът на " Пирин " Петър Занев съумя в финалния миг да отклони топката след удар на Здравко Димитров и тя се отби в напречната греда. В 82-ата мин. Димитър Костадинов излезе самичък против Хенгелман, само че не улучи вратата. В даденото от рефера Никола Попов протежение пък Миланов вкара гол за " сините ", само че той бе анулиран поради нарушаване на халфа против Занев.

Най-сериозното състояние за " Пирин " бе в 56-ата мин., когато някогашният състезател на " Левски " Станислав Костов улучи напречната греда. Халфът на " сините " Радослав Цонев пък получи в края жълт картон и ще бъде осъден за 1/8-финала за купата против " Септември " (Симитли), който ще се играе във вторник на ст. " Виваком Арена Георги Аспарухов ". Този мач ще се играе към този момент пред почитатели (със наложителните зелени сертификати), откакто днешният дуел се игра пред празни трибуни поради мъчение на " Левски ".

 

Източник: segabg.com