Левче за ден ​- толкова излиза медицинската застраховка на един

...
Левче за ден ​- толкова излиза медицинската застраховка на един
Коментари Харесай

В сезона на почивките: За левче на ден ви лекува доктор в...

Левче за ден ​- толкоз излиза здравната застраховка на един българин, който е избрал лятна отмора в Гърция или Турция. Срещу скромната сума застрахованите могат да разчитат на помощ до 10 000 евро. Основните покрити опасности по полицата са няколко: Медицински разноски, осъществени в чужбина - Спешна помощ, Амбулаторно лекуване, Хоспитализация, Разходи за незабавно стоматологично лекуване, Разходи за репатриране на застрахования и Разходи за репатриране на тленни остатъци. Има и още по-икономичен вид - 80 стотинки дневно, само че тогава покритието е едвам за 5000 евро. Ето за какво множеството рационални туристи избират точно първата скица, показват застрахователни брокери. Така,

едноседмична отмора в Гърция ще коства

към 6.86 лв. на човек, а на четиричленно семейство - под 28 лв.. Тънките цени важат за лица на възраст сред 6 месеца и 69 години, за останалите има завишение. Според някои компании рисковият профил на клиента е над 65 години, при други пък цените са с дребна разлика за всяка навършена година над 65. Споменатата оферта е на един от огромните брокери на пазара. Но предложенията и на другите компании не са сензитивно по-различни. Ако се прибавят още повече покрития и по-разнообразни медицински услуги, цената за седмица може да стане и 10 лв. на човек, което значи отново разход от под 1,50 лв. дневно.

Вече няма значение накъде пътува екскурзиантът - цените на здравната лавица са едни и същи, без значение дали става въпрос за Унгария, Турция или Испания. Други са цените само за Съединени американски щати и Канада.

Защо е значимо да имаме лавица в джоба?

Ако се почувствате ненадейно зле и се наложи да посетите медицински център, полицата ще покрие цената на прегледа, назначените ви проучвания като рентген или лабораторни проби, даже и илачите, предписани от задграничния лекар. Това, несъмнено до лимита, за който сте сключили полицата. В случай, че се наложи стационарно лекуване, застрахователят посредством своя Асистанс компания провежда и надлежно заплаща превозването до профилирана болница и поема разноските за престой и лекуване, в това число и медикаментите, изписани от лекуващия доктор. Ето по тази причина е значимо да пазите даже и рецептата от лекуването, поучават застрахователи. Ако ви заболи ненадейно зъб, до момента в който се излежавате на плаж на Бяло море, застрахователят ще покрие разноските при гръцкия ортодонт единствено в случай че става въпрос за изострен инфекциозен развой ​- пулпит, периодонтит, цирей. Няма метод да си оправите пломбата или да си извършите мост и да разчитате на този тип застраховка. Това е предписание при медицинските полици - те покриват единствено неочаквани и непредвидени болести или злополуки. Т. нар. разкрасителна медицина е изключена изрично като затрупан риск.

При този тип полици има нещо доста значимо - множеството застрахователи имат Асистанс компании в другите страни. Техни представители безусловно би трябвало да

бъдат известени, че ви е сполетяла неволя.

Според местоположението точно те дават лист на лекари, лечебни заведения, поликлиники или дентални клиники, с които имат контракт. Липсата на съобщение до 48 часа от събитието може да е съображение да се откаже следващо заплащане. Внимавайте и за още една детайлност - застраховката влиза в деяние едвам когато напуснете рамките на България. Всичко това е ясно разказано в общите условия по здравната застраховка. Със сигурност ще ви отрежат от заплащане, в случай че злополуката е настъпила след приложимост на алкохол или наркотични субстанции.

= Има и различен вид =

Откакто България е член на Европейски Съюз, всеки може да си извади безвъзмездна Европейска здравноосигурителна карта /ЕЗОК/, която важи за територията на общността. Документът дава право на всички българи да употребяват медицинските услуги на страната, в която обитават, все едно са локални лица. Това значи, че в случай че здравната помощ в съответната страна е безвъзмездна, вие също имате право на безвъзмездна помощ при показване на своята карта. Ако обаче отидете при частен доктор или заведение, няма да можете да употребявате вашата европейска здравноосигурителна карта. ЕЗОК покрива единствено незабавна и неотложна помощ, която се простира до премахване на непосредствената заплаха за живота и здравето на пациента. В множеството случаи след отстраняването на " непосредствената заплаха ", следват редица процедури или се постанова оставането на пациента в болница, до момента в който е в положение да се върне в страната си. Това са единствено част от разликите сред ЕЗОК и здравната застраховка.

Ето и най-важното изискване - с цел да ползвате ЕЗОК, би трябвало и в родината да сте с непрекъснати здравноосигурителни права. Картата се вади гратис, само че това лишава към 15 календарни дни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР