Летният сезон приключва по-добре от очакваното, има оптимизъм и за

...
Летният сезон приключва по-добре от очакваното, има оптимизъм и за
Коментари Харесай

Стела Балтова: Летният сезон приключва по-добре от очакваното, има оптимизъм и за зимния

Летният сезон завършва по-добре от предстоящото, има оптимизъм и за зимния. Това сподели служебният министър Стела Балтова във Варна на среща с представители на сектора. Те регистрираха 70 % растеж от края на май до края на август. Хотелиерите подсетиха обаче, че те са единствените в сектора, които не получават обезщетения.

3 700 000 туристи са почивали у нас през лятото, най-вече са били българите, а от чужденците румънците. Това заяви министър Балтова.

"Това, което си поставихме за цел - да се възвърне жизнеспособността на туристическия бранш, се реализира ", сподели Стела Балтова, министър на туризма.

Хотелиерите от летните курорти удостоверяват, че сезонът е по-добър от предстоящото, само че имат и разяснения.

"Ние просто направихме една огромна реклама на България, която за жалост ще води до нулев сезон като финансов резултат, по простата причина, че всички разноски скочиха ", разяснява хотелиерът Станислав Стоянов.

Браншът предлага хотелиерите също да получават държавна помощ, изключително в този момент, когато туроператорите са спрели предплатените заплащания. Несигурността поражда две съществени рискове за идващия сезон.

"Дали няма да влезем в ценова война? Ще сложи въпроса и по какъв метод ще бъдат набрани служащи ", съобщи Илин Димитров, ръководител на Варненската туристическа камара.

Липсата на предвидимост поради сериозното повишаване на тока тормози и работещите в зимните курорти, удостовери министър Балтова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР