Летният сезон по Българското Черноморие официално е открит, но повечето

...
Летният сезон по Българското Черноморие официално е открит, но повечето
Коментари Харесай

Бизнесмен: Положението е отчайващо, държавата е абдикирала

Летният сезон по Българското Черноморие публично е открит, само че множеството хотели са застрашени да останат без личен състав и да не отворят поради казуса с издаването на работни визи за чиновници от трети страни отвън Европейския съюз. Това съобщи за TravelNews Ивелин Кичуков, ръководител на Българската асоциация за туризъм (БАТ).

Според него обстановката към този момент е отчайваща.

" Администрацията е абдикирала, а летният сезон към този момент стартира. Представителите на туристическия бизнес, с цел да оцелеят, са подали документи за хиляди служащи от трети страни, от които се нуждаят, само че за жалост те не могат да идват в България заради неналичието на организация от администрацията за обработка на документите “, разяснява Кичуков.

Въпреки обещанията от страна на страната интензивно да се ангажира в решаването на казуса с издаването на работните визи посредством разширение на ресурсите в Министерството на външните работи и дипломатическите представителства, към момента не са подхванати никакви ограничения.

БАТ е изпратила незабавно писмо до премиера, президента, външно министерство и други институции с молба въпросът да бъде решен в най-кратки периоди.

" Нашата страна не дава опция на хората да дойдат и да работят тук поради българската администрация, която не е в положение да провежда процеса по издаването на визи. Ние, представителите на туристическия бранш в страната, се обръщаме особено към институциите за особено внимание на сериозноста на този проблем, с който се сблъскваме, обвързван с невъзможността чиновници от трети страни да получат работни визи “, написа в писмото.

БАТ упорства незабавно да бъдат опростени процедурите за издаване на работни визи за евентуални служащи от трети страни, да се обезпечат спомагателни работни места в българските посолства, както и да се подхващат други ефикасни и позитивни ограничения, като командироване на чиновници от Министерство на външните работи, които биха подкрепили туристическия бранш в нашата страна, разгласи Ивелин Кичуков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР