Летните месеци могат да са истински мъчителни по отношение на

...
Летните месеци могат да са истински мъчителни по отношение на
Коментари Харесай

Как да спим по-добре в жегите?

Летните месеци могат да са същински мъчителни във връзка с съня. Добрата вест е, че можете да извършите някои неща, с цел да извършите съня си по-дълбок и пълностоен макар жегата. 

Ето какво можете да извършите, с цел да спите по-добре в жегата даже да нямате климатик.

Вземете леден душ

Студеният душ оказва помощ да охладите тялото си. Когато тялото е добре охладено, механизмите на съня се задействат. Ако концепцията да се изкъпете със студена вода ви плаши или не е по усета ви, пръскайте се със спрей бутилка със студена вода. Направете го директно преди лягане, с цел да се освежите. Действа охлаждащо и носи облекчение преди да легнете в леглото.

Изберете верните платове и тъкани

Ако спите в чаршафи и облекло от синтетични материи, възможностите да прегреете са огромни. Изберете естествени материи, като памука да вземем за пример, които да разрешават на кожата да диша и да попиват потта. Добре би било, в случай че изберете чаршафи от коприна или сатен, които имат спомагателен охлаждащ резултат. Ленът също е доста подобаваща материя през лятото.

Ограничете кафето 

Намаляването на приема на кофеин може да ви помогне да спите по-добре през лятото. Кофеинът пречи на заспиването, изключително в случай че е в огромни дози и в случай че го приемате следобяд и вечер. За да заспивате по-лесно е належащо да намалите приема на кофеин, който пречи на механизмите на съня и в допълнение усложнява спането в композиция с жегата.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР