Летните жеги ни тормозят не само през деня, но обикновено

...
Летните жеги ни тормозят не само през деня, но обикновено
Коментари Харесай

Лекар с ценни съвети как да заспиваме по-лесно в жегите

Летните жеги ни тормозят освен денем, само че нормално и през морните нощи. Добре знаем, че когато ни е доста топло, сънят мъчно идва. Или пък се будим постоянно, щедро изпотени. Сомнологът, професор, лекар на медицинските науки Роман Бузунов, уточни няколко съвета, които да оказват помощ на страдащите от бодърствуване в горещото време, да заспят по-лесно.
Задължително пийте колкото е допустимо повече хладка вода. Ако е доста горещо, дано течностите да бъдат най-малко три литра. Този съвет несъмнено важи за пациентите, които нямат бъбречни и сърдечно-съдови противопоказания.
"В жегата се потим доста и се получава изпаряване, което води до дехидратация на тялото ", припомня лекарят.
Тези, които нямат климатик в дома си, той поучава да употребяват вентилатори. Роман Бузунов предлага и да се следи дали в жегите не се обострят сърдечно-съдовите болести, защото това е постоянно срещан проблем.
„ Можете да охладите леглото с вода. Не става въпрос за изсипете вода, само че можете умерено да напръскате чаршафите си със студена вода, като употребявате шише с разпръсквач. Докато спалното долни дрехи изсъхва, ще ви бъде по-хладно ", поучава Бузунов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР